Rúdtánc tanulás otthon? Mire van szükségem? 2. rész

Ha te is azok közé tartozol, akik komolyan gondolkodnak azon, hogy kipróbálják a rúdtáncot, viszont nem találsz a közelben stúdiót, vagy már rabja vagy a sportnak, és szívesen gyakorolnál többet, akkor kezdd el a rúdtánc tanulást otthon! Cikksorozatunk a segítségedre lesz ebben.
 

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. március 19.

M ost további 5 dologról fogunk beszélni, ami szükséges ahhoz, hogy elkezdhesd a rúdtánc tanulást otthon. A hely,  a rúd és az edzőruha után lássuk, mire van még szükséged?

4. Oktató anyagok

Sokat böngésztem az interneten a különböző videó megosztó oldalakon. Találtam pár igazán hasznosat, amik alapján valóban elsajátítható egy-egy elem, viszont magyar nyelvű, részletes oktató anyagra sajnos nem leltem. Így arra gondoltam, hogy saját kézbe veszem az ügyet, és segítek neked. A YouTube csatornánkra feltöltöttem pár videót, amikkel megkönnyítheted a rúdtánc tanulásod otthon.
 
A csatornára feliratkozni ezen a linken tudsz:
Pole Heaven Youtube csatorna
 
Ha pedig azok közé tartozol, akik a kézzel fogható dolgokat szeretik, akkor javaslom, szerezd be magadnak a Pole Heaven Rúdsport elemek a gyakorlatban könyvekből egy sorozatot. Az első magyar nyelvű, nyomtatott és online formában elérhető könyvsorozat rengeteg gyakorlattal, leírással, hibajavítási útmutatóval. Tökéletes otthoni rúdtánc gyakorláshoz.

További infóért ezzel kapcsolatban kattints az alábbi linkre:
Rudas könyvek
 
Természetesen az internetes oktató anyagok nem helyettesítik a szakszerű, edző által vezetett rúdtánc edzést, ahol azonnal javításra kerülnek a hibák. Rengeteg esetben kis dolgokon múlik egy mozdulat sikeres végrehajtása, viszont egy tapasztalt tréneri szem azonnal észreveszi. Javasolom, amikor gyakorolsz, vedd fel magad videóra, így utólag te is elemezheted a mozgásod, észreveheted a hibáid, és tökéletesítheted a mozdulatot. Ha pedig elakadtál, akár alkalmi jelleggel is csatlakozhatsz óráinkhoz.

5. Alkoholt is tartalmazó ablaktisztító folyadék, rúdtörlő rongy
 
Kérdezheted, hogy ez miért fontos? Gondolkodjunk logikusan. A rudad gyakorlatilag egy fém cső, és ezen kell kivitelezned a gyakorlatokat. Minél jobban tapad a tenyered, annál könnyebb. Az emberi bőr alapjáraton zsíros és verejtékmirigyeket is tartalmaz. Igaz ez a tenyeredre is. Amint megfogod a rudat, a felületére kerül mindaz, ami a tenyereden volt, így csökkenti a tapadást. A zsírt a legkönnyebben alkohollal tudod leszedni.
Rúdtörlő rongynak pedig mindenképpen olyat válassz, ami nedvszívó, így teljesen szárazra tudod törölni a felületet.
Mi ilyet használunk a stúdióban:
6. Jógamatrac

Bemelegítéshez, erősítéshez, nyújtáshoz elengedhetetlen kellék.

7. A későbbiekre folyékony magnézia
 
KÉSŐBBIEKRE! Ezt mindenképpen hangsúlyoznám. Kezdő szinten a forgásokhoz nem szükséges, sőt, kifejezetten hátrányos bármilyen tapadást elősegítő szert használni. Érezheted azt, hogy csúszol, hogy nem tudod megtartani magad, ilyenkor inkább törölj többször rudat, vagy moss kezet szappannal.
A tenyérizmok is fejlődnek az edzés során, erősebb lesz a szorításod, így kevésbé fogsz csúszni.
Amennyiben elérkeztek a fejjel lefelé tartott elemek, bevethetsz némi magnéziát. Túlzásba ne ess, a kevesebb itt is több. Ami még nagyon fontos, hogy magnéziát és hasonló szereket CSAK tenyérre kenünk, a rúdra nem.
Sokféle minőségű és márkájú tapadást elősegítő szert kapni, viszont az elmúlt lassan 8 év tapasztalata alapján én is, és a környezetemben szinte kivétel nélkül ezeket használjuk:

8. Nem nélkülözhetetlen, de jó ha van: gumiszalag, bokasúlyok, SMR henger, jógaheveder

Bemelegítéshez, erősítéshez, nyújtáshoz rendkívül hasznos kellékek.

 
Igyekszem mindig mindenre figyelni és gondolni, de ha úgy látod, hogy kihagytam valamit és kibővítenéd a listát, várom üzeneted az info@poleheaven.hu e-mail címre.
 
Ha lemaradtál az első részről, akkor ezen a linken tudod elolvasni:
1.rész
 
Sorozatunk következő, tehát 3. részébén pedig az edzés menetéről fogunk beszélni:
3.rész


A 4. részben pedig a leggyakoribb kérdésekre adunk választ.

Amennyiben szeretnél az otthoni gyakorlás mellett szakszerű edzői segítséget is igénybe venni, akár csak alkalmi jelleggel, akkor Budapest 7. kerületében várunk sok szeretettel!
Bejelentkezéssel kapcsolatos információkért kattints IDE!

Share:

Megtekintve: