Rúdtánc verseny – Versenyezni szeretnék! (1. rész)

Rúdtánc verseny. Szeretnék menni, és nem csak nézőként.

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. október 29.

A z évek során rengeteg nőt készítettem fel különböző rúdtánc versenyekre, és a tapasztalat az, hogy mindegy, milyen versenyre mész, nagyon nehéz lesz. Pont. De, és itt jön a de, minden esetben megéri.
 

Hatalmas fejlődésen megy keresztül a test és az elme is az alatt a pár hónap alatt, amíg felkészülsz egy versenyre. A lelki megpróbáltatásokra kitérek a későbbiekben, a mostani bejegyzés egy kicsit könnyebb hangvételű. Ha úgy tetszik, maradjunk a Földön típusú.

Tehát, akkor hogyan készüljek fel, ha hirtelen eszembe jutott, hogy elmegyek egy versenyre?

Nézzük meg a felkészülés lépéseit:

1. Döntsd el, hogy milyen stílus áll közel hozzád!
2. Hagyj időt magadnak!
3. Keress egy számodra szimpatikus versenyt!
4. Kérj fel egy edzőt, aki segít a felkészülésben!
5. Edzz eleget!
6. Ne add fel az első nehézségeknél!
7. Varrass egy olyan ruhát, amiben öröm lesz színpadra állni!
8. Ne add fel a verseny előtt 1 hónappal!
9. Pihend ki magad az utolsó héten!
10. Eredménytől függetlenül legyél nagyon büszke magadra!
+1 Figyelj oda az étkezésre!

A mostani bejegyzésben nézzük meg az első három pontot.

Rúdtánc verseny – Döntsd el, hogy milyen stílus áll közel hozzád!
Első körben azt kell átgondolnod, hogy sport, art vagy exotic kategóriában szeretnél-e indulni, hiszen ez alapján tudsz majd versenyt választani.
Másodszor azt kell eldöntened, hogy problémát jelent-e számodra a kötelező elemek megléte. Vannak versenyek, ahol csupán annyi van megszabva, hogy mit nem lehet csinálni az adott kategóriában, azon kívül szabadon választhatsz, és vannak olyanok, ahol nagyon precíz pontozási rendszer van kitalálva. Külön listán vannak felsorolva a kötelezően választható elemek. Itt is lehet azért kreatívkodni, de kötöttebb a dolog.

Rúdtánc verseny – Hagyj időt magadnak!
Egy versenyfelkészülés egyik legfontosabb része az, hogy legyen elég időd felkészülni. Tény és való, hogy volt már 4 hetes versenyfelkészítésem is, mert az utolsó utáni pillanatban adta be a lány a jelentkezést, de azért ez nem a normális időtáv. Versenytől, versenyzőtől, kategóriától függően egy-egy felkészítés 3-6 hónapot vesz igénybe, ha valóban olyan produkciót szeretnél a színpadra vinni, amire 100%-ban büszke vagy

Rúdtánc verseny - Keress egy számodra szimpatikus versenyt!
Van a Rúdvilág oldalán egy eseménynaptár, ott a főbb versenyeket megtalálod, bár ahogy látom, jelenleg a jövő évi versenyekről még nem sok infó van fent. Ami tuti, hogy a rudas Facebook csoportba minden szervező megosztja a saját versenyét, így érdemes ott is kutakodni.
Mindenképpen olvasd át figyelmesen a versenyszabályzatot. Ha minden stimmel, és megfelel számodra, akkor hajrá!
Rúdvilág eseménynaptár
Rudas csoport

A következő bejegyzésben folytatjuk a 4., 5. és 6. ponttal.
2.rész

Ha kedvet kaptál rudazni egy szuper csapattal, akkor várunk Téged Budapesten a 7. kerületben. Itt tudsz bejelentkezni csoportos órára:
KATT IDE!

Amennyiben pedig versenyfelkészítéssel kapcsolatban szeretnél segítséget kérni, keress minket bátran. Edzőink között végzett bírót is találsz.
EDZŐINK

Share:

Megtekintve: