A rúdtánc gyakorlatok kivitelezéséhez egy bizonyos szint után elengedhetetlen a megfelelő hajlékonyság. De hogyan érheted el? Milyen nyújtás gyakorlatokkal? "> Spárga nyújtás kezdőknek – Hatékony spárga gyakorlatok 2. rész

Spárga nyújtás kezdőknek – Hatékony spárga gyakorlatok 2. rész

A rúdtánc gyakorlatok kivitelezéséhez egy bizonyos szint után elengedhetetlen a megfelelő hajlékonyság. De hogyan érheted el? Milyen nyújtás gyakorlatokkal? 

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. augusztus 20.

E gy áprilisi blogbejegyzésemben már írtam nektek arról, mi kell ahhoz, hogy maga a nyújtás program sikeres legyen. Az azóta eltelt hónapokban rengeteg kérdés érkezett hozzám, hogy oké, de mégis milyen nyújtás gyakorlatokkal lehet szembetűnő eredményt elérni? Összegyűjtöttem pár kérdést, ami általában foglalkoztatja a „nyúlni vágyókat”.

A múlt heti bejegyzésben megnéztük az 1. és 2. kérdést, most lássuk a 3. és 4-t. 
 

Spárga nyújtás kezdőknek  Sérülésem van, így is lehet nyújtani? 

Mindenképpen tudni kell, hogy pontosan mi sérült és hogyan (szakadt, részlegesen szakadt, zúzódott stb.), így mielőtt bármit is csinálnál, érdemes felkeresni egy hozzáértőt ezzel kapcsolatban. 
Ha nincs szakadásod, akkor a megfelelő módon kifejezetten javasolt a sérült rész nyújtása. 
Kutattam a témában, olvastam nagyon sok orvosi véleményt, gyógytornász javaslatot, amiket összevetettem a saját tapasztalataimmal. Általánosságban a következő szabályokat betartva 4-6 hét alatt teljes gyógyulás érhető el, és újrakezdhető az adott szalag specifikus nyújtása. 
A sérülés utáni első hetet a teljes pihentetésre kell szánni. A lehető legkevesebbet mozgasd az adott szalaghoz kapcsolódó testrészt. 
A második héttől már el lehet kezdeni erősítő gyakorlatokat végezni, viszont minden esetben kontrollált, nem dinamikus gyakorlatokat válassz. Nagyon jó eszköz ehhez a gumiszalag. 
Általában a negyedik héttől (idősebb korban természetesen több idő kell) már elkezdhető a specifikus nyújtás, maximális odafigyelés mellett, viszont ilyen esetekben az otthoni, önálló nyújtást egyáltalán nem szoktam javasolni. 

 

Spárga nyújtás kezdőknek  Mikor lesz spárgám? 

Őszintén megmondom, nem szeretem ezt a kérdést, mert annyi mindenen múlik, hogy ezt előre nem lehet megmondani. Ami biztos, hogy ha elkezdesz nyújtani, annak biztos, hogy lesz eredménye. Olyat még nem láttam, aki ne fejlődött volna. Olyan már volt, hogy valaki megakadt, úgy tűnt, mintha nem menne tovább, aztán végül csak meglett. Ami biztos, hogy abban az esetben, ha kötött vagy, rengeteg türelemre lesz szükséged. 


Csináltunk egy szuper otthoni nyújtás videót, amit már fel is tettem a YouTube-ra, így meg is tudod nézni, és akár el is tudod kezdeni a programot.



A
 sorozat következő részében megnézzük a nyújtás programmal kapcsolatos részleteket, tanácsokat. Katt ide a folytatásért.


 

Ha szeretnél bekapcsolódni az óráinkra, akkor várunk Téged sok szeretettel Budapesten a 7. kerületben. Infókért katt ide!


Kérdésed lenne? Várom üzeneted a blog@poleheaven.hu e-mail címre.

 

 

Share:

Megtekintve: