Rúdtànc alapok - Rúdtàncolni szeretnék! 2. rész

Szeretnéd elkezdeni a rúdtáncot? Akkor ez a bejegyzés sorozat neked szól!

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. július 23.

A z elmúlt hetekben rengeteg üzenetet és telefonhívást kaptam olyanoktól, akik már regisztráltak az első órájukra, de az edzés előtt még vannak kérdéseik. Amiket sokszor feltesznek nekem:

  1. Milyen lesz az első rúdtánc óra?
  2. Mit fogunk csinálni?
  3. Mit vigyek magammal?
  4. Mennyire kell ezt komolyan venni?
  5. Milyen a tanítási rendszer? Van egyáltalán?
  6. Kell-e, lehet-e versenyezni?
Az előző bejegyzésben megnéztük, hogy milyen lesz az első rúdtánc óra. Folytassuk a 2., 3. és 4. ponttal a sorozatot.
 
Rúdtánc alapok –  Mit fogunk csinálni?

Rudazni! Oké, egy kicsit bővebben?
Nálunk az órák 60 percesek, viszont maximum csak 4 fő vehet részt, így jut idő mindenre. Ebből 7 perc az általános bemelegítés, amit itt meg is tudsz nézni: 



Ezután következik a sportág specifikus erősítés.
Az első órán 3 egyszerű gyakorlatot szoktam adni, a későbbiekben pedig bővül a lista. Ne aggódj, már az első alkalommal meg tudod csinálni a kezdő erősítő gyakorlatokat.



Mindezek után jön az óra legizgalmasabb része, a rúdtánc gyakorlatok. Az első órán 3-6 különböző elemet szoktunk tanítani. Ez nagyon sok mindentől függ.

Egyrészt a TE edzettségi szintedtől, hogy van-e valamilyen előképzettséged, milyen fejlett a testi-kinesztetikus intelligenciád, mennyire bírod az esetleges fájdalmat (igen, a rúd bizony tudja tépni a bőrt).
 
Természetesen függ a létszámtól is. Nyilván nem ugyanúgy halad az ember egy magánórán, mint egy kiscsoportos órán, bár a 4 fős létszám elég pörgős edzést biztosít. Ami biztos, hogy minimum 3 dolgot fogsz tanulni az első alkalommal, és abból az egyik a tűzoltó forgás, amit szintén meg tudsz nézni a Youtube-on.

 
Az óra utolsó pár percében pedig egy rövid, általános nyújtás következik.

Rúdtánc alapok –  Mit vigyek magammal?

Azon szoktunk mosolyogni a lányokkal, hogy a rúdtánc az a sport, aminél nem kell hatalmas táskát magaddal cipelned, mert az edzőruhád elfér a retikülben is. Semmi másra nincs szükséged, csak egy kényelmes sportmelltartóra, és egy legalább térdet szabadon hagyó nadrágra.

Ha szeretnél költséghatékonyan bevásárolni az órádra, akkor itt meg tudod tenni:
 

A Rúdvilág oldalán is találsz nagyon csinos darabokat, amiket ITT tudsz megnézni.
 

Rúdtánc alapok –  Mennyire kell ezt komolyan venni?

Őszintén? Semennyire. Azért jössz edzeni, hogy jól érezd magad, feltöltődj, és közben tanulj rengeteg újat. Annyira veszed komolyan, amennyire szeretnéd. Sokfélék vagyunk.

Van, aki főleg a társaság miatt jön, csinálgatja a gyakorlatokat, beszélget közben, bőven elég neki pár gyönyörű fotó, és bizony van olyan is, aki nagyon komoly edzéstervvel készül minden egyes héten. Ők azok, akiket egész órán a rúdon lógva látok, szinte sosem állnak a rúd mellett. Egyikkel sincs probléma. Azt kell tudnod, neked mi a célod, ezt elmondani az edződnek, és úgy fog hozzád viszonyulni.

A sorozat utolsó részét itt tudod elolvasni. Ha van időd, és olvasgatnál még, ajánlom figyelmedbe a rúdtánc hatásai bejegyzéseket. Itt meg tudod nézni őket:
 
1. rész
2. rész

Ha szeretnél bekapcsolódni az óráinkra, akkor Budapesten a 7. kerületben várunk Téged sok szeretettel!
Érdekelnek a részletek!


Ha pedig az otthoni gyakorláshoz keresel segédanyagot, a Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket Neked találták ki.
http://www.poleheaven.hu/rudsport_konyv

Kérdésed lenne? Várom üzeneted a blog@poleheaven.hu e-mail címre.

Share:

Megtekintve: