Rúdtànc alapok - Rúdtàncolni szeretnék! 3. rész

Szeretnéd elkezdeni a rúdtáncot? Akkor ez a bejegyzés sorozat neked szól!

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. július 30.

A z elmúlt hetekben rengeteg üzenetet és telefonhívást kaptam olyanoktól, akik már regisztráltak az első órájukra, de az edzés előtt még vannak kérdéseik. Amiket sokszor feltesznek nekem:

  1. Milyen lesz az első rúdtánc óra?
  2. Mit fogunk csinálni?
  3. Mit vigyek magammal?
  4. Mennyire kell ezt komolyan venni?
  5. Milyen a tanítási rendszer? Van egyáltalán?
  6. Kell-e, lehet-e versenyezni?
Az előző bejegyzésekben 1.rész és 2.rész megnéztük az 1.-4. pontot. Folytassuk az 5. és 6. ponttal.

Rúdtánc alapok –  Milyen a tanítási rendszer? Van egyáltalán?
Van bizony. Ahol nincs, ott elképzelni sem tudod, hogyan oktatnak szakszerűen és sérülés mentesen. Rengeteg rúdtánc gyakorlat van, ezek egymásra épülnek. Írtam is ezzel kapcsolatban egy két részes bejegyzést, amit itt meg tudsz nézni:
Nálunk 4 szintet különböztetünk meg. Kezdő, középhaladó, haladó és profi.
Az első 3 szinten egy konkrét ütemterv alapján haladunk, profi szintre pedig az léphet, aki biztonsággal, szabályos technikával tudja kivitelezni az előző szintek gyakorlatait. Ez nem azt jelenti, hogy az összes nyújtott láb és spicc a helyén van, hanem azt, hogy tudod és érted, mit és miért kell úgy csinálni, ahogyan tanítottuk.

A szintrendszerünk egy „átlagos”, sportmúlttal nem rendelkező  nőt figyelembe véve lett elkészítve, ez alapján a kezdő rúdtánc és középhaladó rúdtánc szint elsajátításához nagyjából 18-18 órára van szükséged. A haladó rúdtánc szintet pedig kb. 50 óra alatt tudod teljesíteni.
Az óráink vegyesek, ami azt jelenti, hogy mindenki egy órán vesz részt. Ezzel kapcsolatban mondjuk megoszlanak a vélemények rudas körökben, hogy jó-e, vagy sem. Nálunk mindenesetre bevált.
 
Mutatom, hogy egy-egy gyakorlat nagyjából hány rúdtánc órát igényel átlagosan:
 
Kezdőként hatalmas motivációt tud adni az, amikor látod a magasabb szintű tanítványokat, miket is csinálnak. A lányok nagyon kedvesek, segítőkészek.
Nagyon sokszor látom azt, hogy a „régi motorosok” hogyan támogatják az újakat hasznos tanácsokkal, és ez mindig boldogsággal tölt el. Nagyon jó érzés látni azt, hogy egy ennyire támogató közösséget sikerült kovácsolni a csajokból.

Rúdtánc alapok –  Kell-e, lehet-e versenyezni?
Versenyezni sosem kell, nem kötelező, de rengeteg olyan nőt láttam már, akiknek megjött a kedve egy-egy rúdtánc versenyhez, mert bizony, hogy lehet.
Egyre több és több amatőr és profi versenyt rendeznek országszerte, így van miből válogatni. Mi minden évben tartunk egy házi bajnokságot december elején, kizárólag a Heaven tanítványoknak, ahol családias környezetben bárki bemutathatja, hogy mit tanult.
Én személy szerint már nem versenyzek, ez már nem motivál. Viszont rendszeresen készítek nőket különböző versenyekre. Nem egyszerű sem fizikailag, sem lelkileg, viszont a végén helyezéstől függetlenül minden esetben azt hallom, hogy megérte a sok küzdés és edzés, hiszen rengeteget lehet fejlődni.
 
Ha szeretnél bekapcsolódni az óráinkra, akkor várunk Téged sok szeretettel Budapesten, a 7 kerületben. Infókért katt ide!
Ha pedig az otthoni gyakorláshoz keresel segédanyagot, a Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket Neked találták ki.
http://www.poleheaven.hu/rudsport_konyv

Kérdésed lenne? Várom üzeneted a blog@poleheaven.hu e-mail címre.

Share:

Megtekintve: