Szeretnéd elkezdeni a rúdtáncot? Akkor ez a bejegyzés sorozat neked szól!"> Rúdtànc alapok - Rúdtàncolni szeretnék! 1. rész

Rúdtànc alapok - Rúdtàncolni szeretnék! 1. rész

Szeretnéd elkezdeni a rúdtáncot? Akkor ez a bejegyzés sorozat neked szól!

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. július 16.

A z elmúlt hetekben rengeteg üzenetet és telefonhívást kaptam olyanoktól, akik már regisztráltak az első órájukra, de az edzés előtt még vannak kérdéseik.
 

 

Amiket sokszor feltesznek nekem:
 

Milyen lesz az első rúdtánc óra?
Mit fogunk csinálni?
Mit vigyek magammal?
Mennyire kell ezt komolyan venni?
Milyen a tanítási rendszer? Van egyáltalán?
Kell-e, lehet-e versenyezni?
 

Több bejegyzést írtam már teljesen kezdőknek, amiket a blogon egy kis keresgélés után meg is találhatsz, viszont a tapasztalat alapján se kedve, se ideje nincs az embernek ezekre, így arra gondoltam, írok egy összefoglalót ezzel kapcsolatban.
 

A tapasztalat az, hogy a legtöbben csak mozogni szeretnének, és nem versenyzői ambíciókkal érkeznek a stúdióba. Ez természetesen a későbbiekben változhat, de a mostani bejegyzés sorozatom azoknak szól, akiket „csak hobbi” szinten érdekel a rúdtánc.
 

A legelső lépcső ugye az, hogy meghozod a döntést. Szeretnél rúdtáncra járni. Ilyenkor persze azonnal jönnek a félelmeid, hogy miért ne csináld.
Ha még ebben a szakaszban vagy, akkor javaslom, olvasd el ezt a bejegyzést.

 

A következő lépés, hogy kiválasztod a számodra megfelelő stúdiót. Ha szükséged van segítségre ezzel kapcsolatban, olvasd el EZT és EZT a bejegyzést.
 

Ha már megvan a stúdió, és bejelentkeztél órára, jön a következő adag „félelembomba”, ami rengeteg kérdést vet fel benned. 
 

Rúdtánc alapok –  Milyen lesz az első rúdtánc óra?
 

Évek óta a rúd szerelmeseként, és nem mellesleg stúdió tulajdonosként mi mást mondhatnék, mint azt, hogy jó? Ezt várják az emberek, nem? Dehogynem…. Egy  megerősítést várnak a döntésükkel kapcsolatban, hogy: Ugye, jó döntést hoztam?
 

Ennek ellenére én személy szerint nem ezt a választ szoktam adni, hiszen láttam már olyat, hogy valaki képtelen volt jó élményként megélni az első óráját. Rögtön mondok is valakit. Én vagyok az.
 

Borzasztóan ügyetlen voltam, semmi sem sikerült, pedig az edző kedves és türelmes volt velem, ennek ellenére egy pokolnak éltem meg az első órámat. Pluszban még az is frusztrált, hogy egy csinos lány ült a recepción egy edző bugyiban és felsőben, én meg csak azért imádkoztam, hogy ne az a lány tartsa az órát, mert rögtön elbőgöm magam, ha a gepárdtestét kell néznem egy órán keresztül. (Megjegyzem, akkoriban gazdagabb voltam 18 kilóval, és az önbizalom szót nem is ismertem.) 
 

Hazamentem az edzés után, az első gondolatom az volt, hogy én bizony vissza nem megyek… Aztán győzött az az oldalam, amelyik egy kicsit mazochista hajlamokkal rendelkezik, és kellően makacs ahhoz, hogy „csakazértishabelepusztulakkoris” megcsinálja. Így esett, hogy most itt vagyok.
 

Szóval, akkor milyen lesz az első óra? Gyere el, és meglátod. Próbáld ki, és kiderül. Az biztos, MI mindent elkövetünk azért, hogy jól érezd magad, és megkapd azt a tudást, amiért érkeztél hozzánk.
 

A sorozat következő részét itt tudod elvolvasni.

Ha pedig szeretnél bekapcsolódni az óráinkra, várunk Téges sok szeretettel Budapesten, a 7. kerületben.
Érdekelnek a részletek!

Ha pedig az otthoni gyakorláshoz keresel segédanyagot, a Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket Neked találták ki.
http://www.poleheaven.hu/rudsport_konyv
 

 

 

 

Share:

Megtekintve: