Nyújtás gyakorlatok – Harántspárga / franciaspárga nyújtás (1. rész)

Több bejegyzést írtam már ezzel kapcsolatban, viszont még mindig rengeteg kérdés érkezik hozzám a nyújtással kapcsolatban. Leginkább az, hogy milyen gyakorlatok vannak, amikkel fejleszteni lehet a harántspárgát.

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2019. január 7.

A legegyszerűbb, ha megnézed a YouTube csatornánkra feltöltött oktató videónkat.
 

Ebben a videóban a 10 leghatékonyabb nyújtás gyakorlatot gyűjtöttük össze. Ha becsületesen végig csinálod a gyakorlatokat, az kb. 60 percet fog igénybe venni. Többre nincs szükséged. Ha mindenképp szeretnél több időt tölteni a nyújtással, akkor érdemes az utolsó, 10. gyakorlatra extra időt szánni.


Nemrég lett vége a nyújtás kihívásnak, és szép számmal kaptam képeket, amiken hatalmas fejlődéseket látok, viszont kaptam olyan üzeneteket is, amikben többen arra panaszkodnak, hogy egy bizonyos szintnél lejjebb nem megy a spárga. Egyszerűen fogja magát, és „megakad”.  Az első pár alkalommal még türelmes az ember, de amikor heteken keresztül azt tapasztalja, hogy nem megy lejjebb, teljesen megértem a kétségbe esést, hogy akkor most nekem nem lesz spárgám? Ohh… Dehogynem!

Azt bizonyosan te is tudod, hogy nem vagyunk egyformák, a testünk sem az, így a végén, a célegyenesben szükség lehet néhány specifikus, kifejezetten rád szabott extra gyakorlatra.

Ilyenkor két lehetőséged van.
Vagy eljössz hozzánk egy magán vagy csoportos nyújtás órára, és pikk-pakk helyre tesszük a dolgot, vagy behatárolod magadnak érzés alapján, mi az, ami nem „engedi” a spárgádat letenni, és arra dolgozol extrán.

4 tipikus esetet figyeltem meg az évek során.

Amikor a hátul lévő lábad fáj:
1. Csípőhorpasz nem lazul tovább, a csípőlapátnál érzel fájdalmat
2. Combfeszítő nem lazul tovább, a combod elülső felén, és a térdkalácsodnál érzel fájdalmat

Amikor az elöl lévő lábad fáj:
3. Combhajlító nem lazul tovább, és a feneked alatt érzel fájdalmat
4. Combhajlító nem lazul tovább, és a térdhajlatodban érzel fájdalmat

Válaszd ki, hogy nálad melyik probléma áll fent, és ez alapján haladj tovább. A következő részben megnézzük, hogy pontosan milyen gyakorlatok azok, amikkel magadra szabhatod a nyújtás programot. 2.RÉSZ

Addig pedig ha szeretnél elmélyülni a nyújtásban, olvasgasd a cikkeket a blogon, ezen a linken eléred őket:
 
 

Ha kedved kaptál egy szuper nyújtás vagy rúdtánc órához, várunk szeretettel Budapesten a 7. kerületben. Infókért KATT IDE!
 

Share:

Megtekintve: