Spárga nyújtás kezdőknek – Hatékony spárga gyakorlatok 4.rész

A rúdtánc gyakorlatok kivitelezéséhez egy bizonyos szint után elengedhetetlen a megfelelő hajlékonyság. De hogyan érheted el? Milyen nyújtás gyakorlatokkal?

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. szeptember 3.

E gy áprilisi blogbejegyzésemben (1.rész és 2.rész) már érintettük a nyújtás témát.

 

Írtam nektek arról, mi kell ahhoz, hogy maga a nyújtás program sikeres legyen. Az azóta eltelt hónapokban rengeteg kérdés érkezett hozzám, hogy oké, de mégis milyen nyújtás gyakorlatokkal lehet szembetűnő eredményt elérni?

Az előző 3 részben a legnépszerűbb kérdéseket és magát a programot néztük meg. Ha lemaradtál, akkor itt olvashatod őket (1.rész, 2.rész és 3.rész)

Most pedig lássuk az úgynevezett spárga nyújtás kezdőknek majdnem 10 parancsolatot.

1. Mindig készülj rá a nyújtásra. Mindegy, hogy reggel, délben, vagy este nyújtasz, a lényeg az, hogy ne kapkodj.

2. Készíts oda magadhoz mindent, ne kelljen mászkálnod nyújtás közben, az csak kizökkent. Amire szükséged lesz: polifoam, gumiszalag, jógatégla, víz.

3. Ne felejtsd el a bemelegítést!



4. Az első pár alkalommal hagyj magadnak több időt, hiszen a gyakorlatokat nem csak megcsinálni kell. Szabályosan kell csinálnod, ehhez viszont folyamatosan fókuszálnod kell a testedre. Amint megjegyezted a gyakorlatokat, rövidebb idő alatt is végezni fogsz.

5. Ne telefonozz nyújtás közben! Kerülj minden olyat, ami „belemászhat” a fejedbe. Ha nem szeretnél csendben dolgozni, rakj be valami olyan zenét, ami számodra nyugtató. Szóljon ez az egy óra rólad. Csináld a feladatokat, figyelj magadra, így ki tudod üríteni a fejed, és látni fogod az eredményt.

6. Nem baj, ha elfáradtál, nyugodtan adj magadnak 1 perc pihenőt, annyi idő alatt nem fogsz „kihűlni”. Ha újra fókuszban vagy, folytasd a nyújtást.

7. Sose szabj magadnak határidőt! A program arról szól, hogy fejlődj. Ne a spárga legyen a végcél, hiszen lehet, neked több idő kell, mint 88 nap. A fejlődést nézd folyamatosan. Ha 100 %-ig ki tudod jelenteni, hogy te mindent megtettél, akkor elégedett leszel az elért eredménnyel.

8. Ne várj egy alkalomtól csodákat! A jó és tartós munkához idő kell, ezt el kell fogadnod.

9. Ugyanúgy, mint az életben is, a nyújtás során is vannak hullámvölgyek. Van, amikor nem úgy megy, van, amikor az embernek élni sincs kedve, nem hogy nyújtani, és van, amikor hirtelen olyan eredményeket tudsz produkálni, hogy magad sem hiszed el.

A spárga nyújtás videót megnézheted itt:



Az extra videót itt:


 Ezekkel pedig kiegészítheted az edzésed:


 

Ha szeretnél bekapcsolódni az óráinkra, akkor Budapesten a 7. kerületben várunk Téged sok szeretettel. Infókért kattints IDE!


Kérdésed lenne? Várom üzeneted a blog@poleheaven.hu e-mail címre.

Share:

Megtekintve: