Rúdtánc vélemények, tapasztalatok - Rudasoktól (leendő) rudasoknak

Rúdtánc!? Mindenhol azt olvasni,  hogy szórakoztató, változatos, és amúgy is, ki kell próbálni, és pont. Oké, de lehetne egy kicsit bővebben?

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2019. július 29.

A mostani bejegyzésem Csilla tollából érkezett... Hosszú utat tettünk meg már együtt, és még mindig nincs vége. :)
 

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Függő lettem
Egyetemista koromban egy poszt jelent meg az egyetemista diákok Facebook csoportjában, hogy a városban rúdtánc (rúdfitnesz) indul, és szeretettel várnak mindenkit. Sokáig nézegettem a hirdetést, de valami visszafogott, hogy elmenjek egy órára – eszembe jutottak a füstös bárokban táncoló lányok és talán az is, hogy mások mit szólnak majd ehhez. Aztán egy feldobottabb, lazább pillanatomban azt gondoltam, miért is ne, csak egyszer élünk, nincs mit vesztenem, maximum nem megyek többet. Bejelentkeztem az első órámra - onnantól pedig nem volt megállás.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Tényleg bárki elkezdheti
Nem tudom, hogy mit vártam igazából az órától, de amit kaptam, az ezerszer több volt. Nem hasonlított semmilyen sporthoz vagy edzéshez, amit előtte próbáltam. A rúdtánccal megismertem egy olyan addiktív, bármely korban, előképzettség nélkül elkezdhető, gimnasztika és tánc keverékéhez hasonló mozgásformát, amiben mindig lehet újat tanulni, és ami (habár a pózok például ugyanazok maradnak) az ember hangulata és kedve szerint gyakorolható nőiesebben, szexisebben, vagy akár sportosabban is.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Remek közösség
A másik dolog, ami rettentően megfogott, az maga a csapat – azt hiszem, soha előtte nem jártam ennyire jókedvű, őszinte, támogató, „nőcis” csoportban. Nincs versengés, sőt, egymást segítjük, ötleteket-tanácsokat adunk egymásnak. Mivel mindenki a saját maximumát igyekszik kihozni magából, így őszintén tudunk örülni a másik sikerének is. Itt tényleg nem számít, hogy néz ki az ember, vékony vagy ducibb testalkatú, visszafogottabb vagy barátkozós típus, egyetemista még vagy már édesanya – mivel maga a rudas közeg nagyon elfogadó és nyitott, az embert itt pont azért szeretik, mert teljesen önmaga.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Határ a csillagos ég
A legelső stúdióm után (miután a kollégiumtól és az egyetemtől is búcsút kellett vennem) sokáig kerestem a számomra megfelelő edzőt és stúdiót, míg végül így kerültem először Krisztához, majd a Pole Heavenbe.
Több oldalon át tudnám sorolni, mit kaptam a rúdfitnesztől, de amik talán a legfontosabbak: a rudazás és az edzőm megtanított rá, hogy igenis, legyőzhetem a félelmeimet és a fenntartásaimat, és ha beleadom szívem-lelkem, akkor a határ a csillagos ég. Megtanított rá, hogy lehetek nőies, hajlékony és lágy, de közben erős, dinamikus és energikus is. A közeg és a rudas társak felértek egy önbecsülés-tréninggel, maga a sport pedig magabiztosabbá tett – nem csak azért, mert olyan pózokat tudok és tanulok megcsinálni, amik még most is hihetetlennek tűnnek, de azért is, mert megizmosodtam, arányosabb lettem, és mivel jobban nézek ki, jobban is érzem magam a bőrömben. Egyszóval megtaláltam magam egy olyan sportban, amiben nem csak kiteljesedhetek, de örömet is okoz.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Összegzés
A rúdtáncot mindenkinek csak ajánlani tudom annak:
  • aki szeretne egy különlegesebb sportot kipróbálni egy jó csapatba
  • aki erősödni akar vagy szeretne hajlékonyabb lenni
  • aki nem csak a kinézetére, de az önbizalmára is szeretne rágyúrni
  • és aki csak mozogni akar egy kicsit heti 1-2 alkalommal – de vigyázat, a rúdtánc függőséget okoz, ha elkezded, nem fogsz tudni leállni vele!
 
Ha TE is megosztanád a saját történeted, véleményed, tapasztalatod a rudas világgal (névvel, vagy név nélkül), akkor a blog@poleheaven.hu e-mail címre várom 300-600 szavas üzeneted.

Kis segítség, ha szívesen írnál, de annyi minden van a fejedben:
Mit adott neked a rúdtánc? Miért kezdted el? Mi a jó benne? Számodra mi volt a legnehezebb része? Bármi, ami eszedbe jut, ami benned van ezzel az egész rudazással kapcsolatban.

Ha viszont sosem próbáltad ezt a gyönyörű sportot, de szeretnéd, akkor várunk sok szeretettel a Heavenben. Budapesten a 7. kerületben várunk Téged. Infókért KATT IDE!
 

Share:

Megtekintve: