Rúdtánc vélemények, tapasztalatok - Rudasoktól (leendő) rudasoknak

Rúdtánc!? Mindenhol azt olvasni,  hogy szórakoztató, változatos, és amúgy is, ki kell próbálni, és pont. Oké, de lehetne egy kicsit bővebben?

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2019. július 22.

A z e heti sztorink egy totális rúdfüggő, Niki tollából származik.


Emlékszem az első alkalomra, amikor belépett a stúdió ajtaján, már akkor láttam rajta, hogy ez a lány tökéletesen beleillik a mi kis közösségünkbe. Azonnal csicsergett, barátkozott. Az edzés elején kiderült, hogy rengeteg hiányossága van, és nagyon fél bizonyos elemekben, de láttam rajta azt is, hogy igenis akarja csinálni. Mára rendületlenül nyomul előre, egyre ügyesebb és ügyesebb, és azt hiszem, mostmár mondhatom, hogy legyőzte a félelmét.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Az első élmények
"A legelső rúdsporthoz köthető élményem még 2013-ra datálódik, amikor kihasználván egy kuponos lehetőséget, meglátogattam néhány barátnőmmel karöltve az egyik stúdiót. Őszintén, sok emlékem az óráról nincs, annál emlékezetesebb viszont az azt követő, 2 hétig tartó masszív izomláz a felsőtestem azon részein, ahol nem tudtam izom létezéséről sem.
Mindig is sportoltam (kosárlabda, kézilabda, röplabda, aerobic, funkcionális edzések, sőt pár hónapig MMA), de ehhez hasonlót sosem tapasztaltam. Ezt követően rudas stúdió közelébe se mentem évekig, ez így ment egészen tavalyig. Az akkori munkahelyemhez közel nyílt egy stúdió, és mivel épp egy szokásossá vált lelki válságon mentem keresztül, így elérkezettnek láttam az időt valami egészen szokatlan hobbi elkezdéséhez. És innen indulunk.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Újrakezdés
Szerettem volna egy picit jobban megélni a viharvert nőiességemet, úgy, hogy közben tonizálódik a testem, növelem a mozgástartományom, erősebb leszek mind fizikailag, mind lelkileg, plusz komfortzónán kívülre kerülök a mindennapok szürkeségében. A rúd minden ilyen igényemet maximálisan kielégíti.
Borzasztó nehéz volt az első jó pár hónapom, a sok (szerintem) hibátlan alakú, hajlékony, rutinos és magabiztos lány között főleg. Emiatt folyamatosan megkérdőjeleztem önmagamat, hogy van-e helyem ott, van-e bennem fejlődési potenciál, egyáltalán tényleg ez az, amit kerestem? 
Teljesen leragadtam egy szinten és innen nem is tudtam fejlődni, tele voltam fixációval, félelemmel és az önmagamról alkotott prekoncepciókkal. Ezt követően tartottam egy kis szünetet, új stúdió, új edzőtársak, régi félelmek, régi megrekedés. Ezt a helyet sem éreztem túlságosan otthonomnak, pedig nagyon sok órán jelen voltam. Lelkileg talán kevésbé. A könnyen jött motiváció nálam könnyen jött demotivációhoz vezet, ha nincs elég inger, amiből felszívhatom magam, így ismét befejeztem a rudas pályafutásomat, igaz ez esetben csak két hónapra.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Megtaláltam az Igazit!
Épp munkahelyet váltottam, így mindenképp olyan stúdiót kerestem következő állomásnak, ami tömegközledés szempontjából ideális és természetesen szimpatizálok is azzal, amit a stúdió képviselni hivatik. Kizárólag hosszútávban gondolkodtam.
Ekkor jött a Pole Heaven, amivel szerelmünk már több, mint egy éve tart, és jóban-rosszban kitartunk egymás mellett. Tényleg olyan, mint egy ideális kapcsolat.  
Aki ide téved, hirtelen a mennyországban találja magát, amihez nemcsak a hangzatos elnevezés és a stúdió aurája járul hozzá, de a hihetetlen energiájú edzők is, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy belőlünk a legjobbat hozzák ki.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Folyamatos fejlődés
Krisztáékkal nagyon sok munkánk volt és lesz is, amelynek nyomós oka, hogy engem bizony sehol nem tanítottak meg normálisan rúdsportolni, ezért vagyok ekkora paragép a magam mókás, de sokszor bizonytalan módján. Nagyon sok edzésen ott vagyok, időt és energiát nem kímélve azért, hogy a fejlődésem egy pillanatra se torpanjon meg, ahogy történt ez már számtalanszor korábban. Rendszeresen járok nyújtani és a rúd mellett hatalmas szerelem lett a karika is, pedig őszintén szólva soha nem gondoltam volna azt, hogy én fejjel lefelé lógva leszek ennyire boldog.
Ahhoz, hogy ilyen jól érzem magam a Pole Heaven-ben nagyban hozzájárul az edzők profizmusa, szűnni nem akaró lelkesedése és lelkesítése. A közösséghez tartozás érzése, a fantasztikus társaság és a magába szippantó milliő. Az pedig egy nagyon kellemes extra, hogy ez alatt az idő alatt a testem is látványos változáson ment keresztül. Sokkal erősebb, tónusosabb, strapabíróbb és hajlékonyabb vagyok.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Összegzés
Ez tényleg egy életérzés, és egy percig sem érzem kényszernek vagy nyűgnek az edzéseket 8-10 óra munka után/előtt sem. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az edzésformát és ezt a stúdiót, ha egy remek közösség tagjaként akartok egy korántsem hétköznapi szenvedélynek hódolni."

 
Ha TE is megosztanád a saját történeted, véleményed, tapasztalatod a rudas világgal (névvel, vagy név nélkül), akkor a blog@poleheaven.hu e-mail címre várom 300-600 szavas üzeneted.

Kis segítség, ha szívesen írnál, de annyi minden van a fejedben:
Mit adott neked a rúdtánc? Miért kezdted el? Mi a jó benne? Számodra mi volt a legnehezebb része? Bármi, ami eszedbe jut, ami benned van ezzel az egész rudazással kapcsolatban.

Ha viszont sosem próbáltad ezt a gyönyörű sportot, de szeretnéd, akkor várunk sok szeretettel a Heavenben. Budapesten a 7. kerületben várunk Téged. Infókért KATT IDE!

 

Share:

Megtekintve: