Rúdtánc vélemények, tapasztalatok - Rudasoktól (leendő) rudasoknak

Rúdtánc!? Mindenhol azt olvasni,  hogy szórakoztató, változatos, és amúgy is, ki kell próbálni, és pont. Oké, de lehetne egy kicsit bővebben?

 

Bartos Kriszta

Bartos Kriszta

2019. július 15.

R égen jelentkeztem nektek blogbejegyzéssel, és ezúttal egy kedves tanítványom, Orsi sorait olvashatjátok.
 

Bevallom őszintén, nem sok emlékem van Orsiról "kisrudas" korából, nekem már csak onnan van meg a történet, hogy egy végteleneül ügyes, kedves és kitartó ember.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – MÚLT
Volt egyszer egy kislány, akit a kalandor lelkű anyukája szintén kalandornak nevelt, és ez így van jól. A kislány járt balettozni, korcsolyázni, teniszezni, síelni, úszni, és még sorolhatnám. Ha ezekből akár az egyiket is - akkor, 5-6 évesen - komolyan kezdi űzni, ma minimum világbajnok korcsolyázó, vagy világhírű balerina lehetne, de nem így történt. A kislány mindenbe belekapott, aztán mindent abba is hagyott, ki tudja miért. Ez a kislány én voltam.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – JELEN
Ma már egészen más a helyzet: három és fél éve a semmiből egyszercsak rátaláltam a rúdtáncra, szerelem volt első mászásra az egész. Közösségben találtam magam, kitűzött célokkal.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – JÖVŐ
Jelenleg a nagy álmom az, hogy induljak egy színvonalas versenyen, és megálljam a helyem. Az út rögös, ez kétségtelen, minden edzésen újra és újra le kell győznöm önmagam, de a kihívás (majdnem) minden percét élvezem.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – ÖSSZEGZÉS
Sokmindent tanultam a rúdsporttól, és az edzőmtől (aki azt hiszem, az évek alatt a barátommá is vált): önbizalmat, valamint a kitartás és a magamba vetett hit fogalmát. Tudom, hogy sikerülni fog.

És miért ajánlanám mindenkinek a rúdsportot? Mert jó érzés rájönni, hogy tényleg nincsen lehetetlen.
 
Ha TE is megosztanád a saját történeted, véleményed, tapasztalatod a rudas világgal (névvel, vagy név nélkül), akkor a blog@poleheaven.hu e-mail címre várom 300-600 szavas üzeneted.

Kis segítség, ha szívesen írnál, de annyi minden van a fejedben:
Mit adott neked a rúdtánc? Miért kezdted el? Mi a jó benne? Számodra mi volt a legnehezebb része? Miért ajánlánád másoknak? Bármi, ami eszedbe jut, ami benned van ezzel az egész rudazással kapcsolatban.

Ha viszont sosem próbáltad ezt a gyönyörű sportot, de szeretnéd, akkor várunk sok szeretettel a Heavenben. Budapesten a 7. kerületben találsz meg minket. Infókért KATT IDE!

Share:

Megtekintve: