Rúdtánc vélemények, tapasztalatok - Rudasoktól (leendő) rudasoknak

Rúdtánc!? Mindenhol azt olvasni,  hogy szórakoztató, változatos, és amúgy is, ki kell próbálni, és pont. Oké, de lehetne egy kicsit bővebben?

 

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2019. július 15.

R égen jelentkeztem nektek blogbejegyzéssel, és ezúttal egy kedves tanítványom, Orsi sorait olvashatjátok.
 

Bevallom őszintén, nem sok emlékem van Orsiról "kisrudas" korából, nekem már csak onnan van meg a történet, hogy egy végteleneül ügyes, kedves és kitartó ember.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – MÚLT
Volt egyszer egy kislány, akit a kalandor lelkű anyukája szintén kalandornak nevelt, és ez így van jól. A kislány járt balettozni, korcsolyázni, teniszezni, síelni, úszni, és még sorolhatnám. Ha ezekből akár az egyiket is - akkor, 5-6 évesen - komolyan kezdi űzni, ma minimum világbajnok korcsolyázó, vagy világhírű balerina lehetne, de nem így történt. A kislány mindenbe belekapott, aztán mindent abba is hagyott, ki tudja miért. Ez a kislány én voltam.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – JELEN
Ma már egészen más a helyzet: három és fél éve a semmiből egyszercsak rátaláltam a rúdtáncra, szerelem volt első mászásra az egész. Közösségben találtam magam, kitűzött célokkal.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – JÖVŐ
Jelenleg a nagy álmom az, hogy induljak egy színvonalas versenyen, és megálljam a helyem. Az út rögös, ez kétségtelen, minden edzésen újra és újra le kell győznöm önmagam, de a kihívás (majdnem) minden percét élvezem.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – ÖSSZEGZÉS
Sokmindent tanultam a rúdsporttól, és az edzőmtől (aki azt hiszem, az évek alatt a barátommá is vált): önbizalmat, valamint a kitartás és a magamba vetett hit fogalmát. Tudom, hogy sikerülni fog.

És miért ajánlanám mindenkinek a rúdsportot? Mert jó érzés rájönni, hogy tényleg nincsen lehetetlen.
 
Ha TE is megosztanád a saját történeted, véleményed, tapasztalatod a rudas világgal (névvel, vagy név nélkül), akkor a blog@poleheaven.hu e-mail címre várom 300-600 szavas üzeneted.

Kis segítség, ha szívesen írnál, de annyi minden van a fejedben:
Mit adott neked a rúdtánc? Miért kezdted el? Mi a jó benne? Számodra mi volt a legnehezebb része? Miért ajánlánád másoknak? Bármi, ami eszedbe jut, ami benned van ezzel az egész rudazással kapcsolatban.

Ha viszont sosem próbáltad ezt a gyönyörű sportot, de szeretnéd, akkor várunk sok szeretettel a Heavenben. Budapesten a 7. kerületben találsz meg minket. Infókért KATT IDE!

Share:

Megtekintve: