Rúdtánc vélemények, tapasztalatok - Rudasoktól (leendő) rudasoknak

Rúdtánc!? Mindenhol azt olvasni,  hogy szórakoztató, változatos, és amúgy is, ki kell próbálni, és pont. Oké, de lehetne egy kicsit bővebben?

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. október 11.

K ét héttel ezelőtt Alexandra történetét olvashattad a blogon. Ha lemaradtál róla, ITT el tudod olvasni.

 


Ezen a héten Eszter sorait fogom nektek közzé tenni.
 
Még hetekkel ezelőtt küldte el nekem a saját történetét, amikor eljutott hozzá a hír, milyen újdonságot tervezek a blogra. A sorait olvasva volt egy megérzésem, hogy hamarosan újra a csapatban üdvözölhetjük.
Igazam lett. (Juhuuu) => Épp a napokban kezdett újra rúdtánc edzésre járni.

Becsülöm azért, mert türelmes, hallgat rám, és nem megy a saját feje után, hiszen sokan ott rontják el, hogy egy nagyobb kihagyást követően ott folytatják, ahol abbahagyták, annak pedig a legtöbb esetben nagyon komoly sérülés az eredménye. Idő kell ahhoz, amíg a test visszaerősödik.
Az izom valóban emlékszik, és a technikai tudás is szépen előbújik a barlangjából, így nagyon szépen lehet haladni.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Jó fejek a „rudasok”?
Szerettem volna egy olyan sportot űzni, ami nem túl ismert, ami különleges, ami erőt és önbizalmat ad. Rövid keresgélés után meg is találtam a tökéletes sportot: rúdtánc fitnesz, vagy rúdsport, vagy rúdfitnesz. Ki hogy hívja.
Rögtön kerestem is rúdtánc stúdiókat Budapesten, majd kiválasztottam egyet, ahova bejelentkeztem az első rúdtánc órámra. Nagyon izgultam, hogy mi lesz, de legfőképpen a társaságtól féltem.
Milyen emberek a 'rudasok'? El fognak fogadni? Barátságosak lesznek velem, vagy kinéznek, mert új vagyok? Amint beléptem az ajtón, egyből tudtam, hogy kár aggódnom, a legjobb helyen vagyok.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Függő lettem
Eleinte hetente kétszer mentem edzeni, majd ahogy egyre erősödtem, ez a szám is egyre növekedett. Volt, hogy heti öt alkalommal is elmentem rúdtánc edzésre.
Tudni kell rólam, hogy sok mindenbe kezdtem bele, és szinte mindig abba is hagytam. Valahogy nem éreztem a motivációt arra, hogy tovább folytassam. A rúdtánccal ez egy percig sem volt így, szinte a drogommá vált. Alig vártam, hogy másnap is mehessek. Nem ismertem magamra.
Én ennyit sportolni??? Megőrültem?! Mi van velem?!
Minden edzés után fáradtan léptem ki az ajtón, de ennek ellenére mindig úgy éreztem, mintha megújultam volna. "Ma is sikerült egy új elem!" – ezzel a gondolattal jöttem el minden egyes edzésről, emiatt alig vártam a következő rúdtánc órát.

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Amikor az életed nem úgy alakul
Sajnálatos módon három éve a tenger szó szerint ledöntött a lábamról. Egy nyaraláson eltörtem a kulcscsontomat, ezért a rúdtáncot abba kellett hagynom addig, amíg meggyógyulok. Azóta még nem jutottam el rúdtánc edzésre a sajátos életvitelem miatt, és ezt sajnálom is minden nap. Mióta nem rudazok, az önbizalmam sem a régi, és természetesen az erőnlétem sem.
Nagyon várom már, hogy újra rúdon lógjak, és újra a régi fényemben ragyoghassak, tele erővel, önbizalommal. Az edzéseken érzem azt, hogy önmagam vagyok, a rúdon ki tudok teljesedni. Meg tudom mutatni magamnak, hogy "igen, ezt IS meg tudod csinálni!"

Rúdtánc vélemények, tapasztalatok – Összegzés
A rúdtánc nagyon sok erőt adott nekem fizikailag és lelkileg egyaránt. Rengeteget segített abban, hogy túllendüljek a nehéz időszakokon.
Ha egyszer téged is elkap a rudas-láz, nem fogsz tudni kigyógyulni belőle, ezt garantálom!
 
Ha TE is megosztanád a saját történeted, véleményed, tapasztalatod a rudas világgal (névvel, vagy név nélkül), akkor a blog@poleheaven.hu e-mail címre várom 300-600 szavas üzeneted.

Kis segítség, ha szívesen írnál, de annyi minden van a fejedben:
Mit adott neked a rúdtánc? Miért kezdted el? Mi a jó benne? Számodra mi volt a legnehezebb része? Bármi, ami eszedbe jut, ami benned van ezzel az egész rudazással kapcsolatban.

Ha viszont sosem próbáltad ezt a gyönyörű sportot, de szeretnéd, akkor várunk sok szeretettel a Heavenben. Budapesten a 7. kerületben találsz meg minket. Infókért KATT IDE!

Share:

Megtekintve: