Rúdtánc – Tények és tévhitek (2. rész)

Rúdtánc? Rúdsport? Olyan átlagos vagyok… elkezdhetem én is?
 

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. szeptember 17.

S ok városi legenda kering a rúdtánccal kapcsolatban, és az a tapasztalatom, hogy a legtöbb nő a téves tájékoztatások miatt nem mer ellátogatni egy szimpatikus rúdtánc stúdióba.
 

Az előző bejegyzésben összegyűjtöttem nektek néhány téves információt, amiről úgy gondoltam, mindenképp írnom kell.

A mostani bejegyzésben pedig nézzük meg, hogy mik azok az információk, amik megállják a helyüket.

A rúdtánc fogyaszt! IGAZ!
Alapvetően megállapíthatjuk, hogy minden edzésforma fogyaszt, ha megfelelő étrenddel párosítjuk. A rúdtánc emellett szórakoztató és változatos is egyben. Pont a napokban találtam egy szuper cikket ezzel kapcsolatban, ahol a rúdtánc a 2. helyet szerezte meg, csak a zumba előzte meg az elégetett kalóriák terén. Ha érdekel a cikk, ezen a linken el tudod olvasni.

A rúdtánc izmosít! IGAZ!
Abban az esetben, ha tónusos, nőiesen izmos testre vágysz, a rúdtánc tökéletes választás számodra. Megfelelő étrenddel nagyon hamar szembetűnő változásokat érhetsz el akkor is, ha vékony testalkattal vagy megáldva. Írtam ezzel kapcsolatban egy 4 részes sorozatot, amiben a fogyás mellett erről is ejtettem néhány szót, ezért ha érdekel a téma bővebben, kattints IDE.
 

A rúdtánc növeli az önbizalmat! IGAZ!
Egy rúdtánc óránál keményebb önbizalom tréninget elképzelni sem tudok. Nők mindenütt, forrónadrágban és sportmelltartóban. Képtelenség takargatni a tested, mert szükséged van a csupasz bőrödre a gyakorlatok kivitelezéséhez, így vagy megszokod, elfogadod, és „neadjisten” még meg is szereted a tested, vagy nem jössz többet. Ez csak rajtad áll.

A rúdtánc előhozza a benned rejlő nőiességet! IGAZ!
A rúdtánc alapvetően egy kőkemény sport, viszont az erőelemek mellett rengeteg hajlékonysági gyakorlatot is tartalmaz, amiket lágyság nélkül képtelenség kivitelezni. Egy tökéletesen felépített rúdtánc gyakorlatsorban egyensúlyban vannak az erő és hajlékonysági elemek, a fitnesz és táncos elemek is. Ha most azt gondolod, hogy Te sosem voltál és nem is leszel egy nőcis nő, akkor gyere el pár edzésre, és láss csodát!

A rúdtáncot bárki meg tudja tanulni! IGAZ!
De még mennyire igaz! Mindig a saját példámat hozom fel, talán az a leghitelesebb. Sportmúlt nélkül, súlyfelesleggel együtt is sikerült komoly eredményeket elérnem a rúdtáncban. Azt vallom, hogy nincs olyan dolog, amit nem tudsz megtanulni. Két dolog kell hozzá, ez pedig nem más, mint a kitartásod és egy számodra megfelelő edző.

 
Ha szeretnél bekapcsolódni az óráinkra, teljesen kezdőként is megteheted. Várunk sok szeretettel Budapesten a 7. kerületben, a Wesselényi utcától pár percre. Infókért kattints IDE!

Ha pedig az otthoni gyakorláshoz keresel segédanyagot, a Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket Neked találták ki.
http://www.poleheaven.hu/rudsport_konyv

Share:

Megtekintve: