Rúdtánc kezdőknek – Első óra előtt

Régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy ellátogatsz egy rúdtánc órára? Esetleg már be is jelentkeztél az első alkalomra? Van pár hasznos dolog, amit mindenképpen érdemes megfogadnod.
 

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. december 10.

H a már megtetted az első lépést a szuperwomanné válás útján, és bejelentkeztél az első órádra, de elfelejtetted megkérdezni, hogy mik a fontos információk, akkor ez a cikk neked szól.
 
Rúdtánc kezdőknek – Mit vigyek magammal?
 

Edzőruhát: Alulra egy minél rövidebb nadrágot, felülre pedig egy sportmelltartót és trikót. Ha téli időszak van, és fázós vagy, nyugodtan hozhatsz magaddal pluszban hosszú nadrágot, zoknit, vagy lábszármelegítőt is.
Amennyiben szeretnél költséghatékonyan bevásárolni, akkor itt meg tudod tenni:
Rúdtörlő rongyot: Mi a Heaven-ben mindenkinek adunk rúdtörlő rongyot, de nézd meg, hogy a stúdió, ahová mész, ott mi a helyzet ezzel kapcsolatban. Vannak helyek, ahová magaddal kell vinned, így amennyiben szükséges, szerezd be, Például ITT!
 
Folyadékot: Sportolás közben nagyon fontos a megfelelő folyadék bevitel, így erről se felejtkezz el.

Rúdtánc kezdőknek – Mire figyeljek?

Ne használj testápolót és krémeket az óra előtt 12 órával: Amennyiben száraz a bőröd, próbálj meg inkább belülről hidratálni, igyál több folyadékot, így nem lesz szükséged ezekre a termékekre.

Ne menj az edzés előtt 24 órával szoláriumba: A rúd ha tetszik, ha nem, tépi a bőröd. Ha egy kicsit is megpirulsz, borzasztó fájdalmaid lesznek, továbbá a szolárium krémek zsírossá teszik a bőröd, amitől csúszni fogsz.

Ne gyantáztass az óra előtt 12 órával: Gyantázás után a legtöbb esetben ápoló krémeket és olajokat használnak a kozmetikusok. Ezek is ugyanúgy csúszáshoz vezetnek.

Ne edzz az órád előtti napon: Az első rúdtánc órádra ne érkezz izomlázzal. Behatárolja a mozgástartományod, és a fáradt izmaid nem képesek úgy teljesíteni, ahogy te azt szeretnéd.

Légy pontos: Az edzés egyik legfontosabb része a bemelegítés. Amennyiben ez akár részben is kimarad, megnő a sérülések veszélye, így gondosan ügyelj rá, hogy inkább előbb, mint később érkezz.

Egyél edzés előtt: Az óra előtt 1 órával egyél valamilyen szénhidrát tartalmú ételt. Ne tömd tele magad, valami könnyűt válassz.
 
Amennyiben van még ötleted, tanácsod kezdő rudasoknak, várom üzeneted a blog@poleheaven.hu e-mail címre.

Ha kedved kaptál egy szuper rúdtánc órához, várunk szeretettel a Heaven-ben. Budapesten a 7.kerületben találsz meg minket. További infókért KATT IDE!

Ha pedig az otthoni gyakorláshoz keresel segédanyagot, a Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket Neked találták ki.
http://www.poleheaven.hu/rudsport_konyv

Share:

Megtekintve: