Rúdtánc kezdőknek?

IGEN! Még akkor is, ha a kötelező testnevelés órákat is csak ellógtad!

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. május 14.

A rúdtánc az a sport, amit nagyon sokan szeretnének kipróbálni, de különböző okok miatt nem, vagy csak komoly halogatás után mernek ellátogatni egy edzésre.
 

Végeztem egy kis kutatást, és a legtöbb esetben ez oda vezethető vissza, hogy a nők félnek. Félnek attól, hogy nem fog menni, hogy túl gyengék ehhez a sporthoz, és sorolhatnám tovább. A halogatás központjában a félelem áll, ez pedig megfoszt minket sok-sok nagyszerű élménytől, amik között bizony a rúdtánc edzés is szerepel.

Lássuk az 5 „legnépszerűbb” mondatot, amivel találkozom nap mint nap.
 
Rúdtánc kezdőknek – Sohasem sportoltam
Bármennyire is furcsának hangzik, ez egyáltalán nem probléma. Sok olyan lánnyal találkoztam az évek során, akik a sportot csak hírből ismerték, most viszont az életük szerves része a mozgás. A legtöbben, akik elgondolkodnak azon, hogy ellátogatnak egy rúdtánc stúdióba, megnéznek pár videót, hogy pontosan mire is számíthatnak. Szerencsére már egyre több és több kezdő szintű rúdtánc videót találni a különböző oldalakon, így nem csak azt láthatod, hogy hová lehet fejlődni, hanem megnézheted azt is, hogy az első órán mire számíthatsz. Ne aggódj, nem kell rögtön fejjel lefelé lógnod, viszont amit szinte biztos, hogy tanulni fogsz, az a tűzoltó forgás. Itt meg is tudod nézni:



Rúdtánc kezdőknek – Van rajtam pár / sok plusz kiló
Akár nagyobb súlyfelesleggel is elkezdheted ezt a sportot. Személyes példaként a legjobb, ha magamat hozom. Majdnem 20 kilós súlyfelesleggel, nulla önbizalommal kezdtem el rudazni. Nem mondom, hogy egyszerű volt. A többieknek sokkal könnyebben ment, ez néha rossz érzéseket szült bennem, viszont erőt is adott ahhoz, hogy csináljam tovább. Természetesen nem csak a rúdtáncnak köszönhető az, hogy lefogytam, hanem annak is, hogy amennyire csak tudtam, odafigyeltem az étkezésre. A motiváció megvolt, hiszen mindig tanultam valami olyat, amihez tudtam, hogy még 1-2 kilótól meg kellene szabadulnom, akkor menne, és ment is. Úgyhogy a plusz kilók ne tartsanak vissza. Gyere el egy órára, és máris közelebb kerültél a vágyott alakodhoz.
Részletek ITT!

Rúdtánc kezdőknek – Nem tudok rúdra mászni
Pontosan azért van az edző az órán, hogy ezt (is) megtanítsa neked. Az első pár alkalommal amúgy sem kell felmásznod a rúd tetejére, de még csak a feléig sem. Ha kíváncsi vagy, hogyan épülnek egymásra az elemek,és milyen gyakorlatok vannak, nézd meg az előző bejegyzéseim, amiket itt érhetsz el:
 

Rúdtánc kezdőknek – Nem vagyok hajlékony
Semmi gond! Mivel a rúdsportban vannak erő és hajlékonysági elemek, így abban az esetben is tudsz rudazni, ha nem vagy hajlékony. Kezdő szinten pedig még semmi szükség a spárgára. Nyilván előny, ha nagyobb a mozgástartományod, de nem kizáró ok a spárga hiánya, továbbá remek nyújtás edzéseink vannak, amiknek során megszerezheted a kellő hajlékonyságot, amennyiben azt is szeretnéd fejleszteni . A nyújtásról bővebben itt olvashatsz:
Rúdtánc kezdőknek – Szégyenlős vagyok
Más stúdiókkal ellentétben nálunk nem kell 8-10 ember előtt edzened. Csoportjaink maximum 4 fősek, és van lehetőséged teljesen egyéni órára is, ha azt szeretnél.
Ha jobban belegondolsz, a strandon sokkal kevesebbet takaró ruha van rajtad, így nincs mitől tartanod. Senki sem fogja azt nézni, hogy kockás-e a hasad, vagy van-e narancsbőröd, továbbá a rúdtánc egyik nagy előnye, hogy kiválóan fejleszti az önbizalmad, így szépen lassan le tudod győzni azt is, hogy szégyenlős vagy.
 
Ha szeretnél bekapcsolódni az óráinkra, akkár várunk Téged sok szeretettel Budapesten a 7. kerületben, a Wesselényi utcától pár percre. Bejelentkezéssel kapcsolatos résztelek ITT!

Ha pedig az otthoni gyakorláshoz keresel segédanyagot, a Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket Neked találták ki.
http://www.poleheaven.hu/rudsport_konyv

Kérdésed lenne? Várom üzeneted a blog@poleheaven.hu e-mail címre.

Share:

Megtekintve: