TRÉNERKÉPZÉS TANANYAGA (konzultáció és vizsga nélkül)

Üdvözöllek!
Bartos Kriszta vagyok, a Pole Heaven Stúdió tulajdonosa, vezető edzője, life-, business- és team coach, és a Dunaújvárosi Egyetem sportszakoktató képzésének hallgatója.
 
Röviden rólam:
2010-ben ismerkedtem meg a rúdsporttal, ami azonnal a szenvedélyemmé vált. Hamar megfogalmazódott bennem az, hogy oktatni is szeretném, ezért az akkoriban elérhető, egyetlen profin összerakott rudas edző képzést elvégeztem a Dollhouse-nál. A mai napig hálás vagyok magamnak azért, hogy időt és pénzt nem sajnálva nem csak beleugrottam ebbe az egész oktatósdiba, hanem tanultam hozzá oktatástematikát is.
Különleges sportmúlt nélkül, ráadásul egy kisebb túlsúllyal azt hittem, hogy borzasztó nehéz lesz elindítani az edzői pályafutásom, nem fogok én kelleni egy stúdiónak és tanítványnak sem. Szerencsére hatalmasat tévedtem. Épphogy végeztem a képzéssel, máris kaptam egy remek lehetőséget Debrecenben. Nem sokkal később már felmondhattam az akkori „normál” munkahelyemen, hiszen újabb helyszínnel bővültem, Szentendrére is jártam edzéseket tartani. Ezek után pedig Budapesten, az akkori egyik nagyobb stúdióban is elkezdhettem oktatni. Büszke vagyok arra, hogy a meghirdetett időpontjaim mindig igen hamar beteltek és évek óta visszajáró vendégeim lettek. Jelenleg nem is tudsz hozzám rúdsport edzésre fix időpontot foglalni, csak abban az esetben, ha valamelyik tanítványom elköltözik vagy szülési szabadságra megy. A célom, hogy Te is hasonló "problémákkal" küzdj a későbbiekben.

Hogy mi lehet a sikerem oka?
Talán pont az, ami miatt azt hittem, hogy nem fogok senkinek kelleni. Nem volt sportmúltam, így mindent borzasztó nehezen tanultam meg. Régebben még nem volt divat sokat magyarázni egy-egy gyakorlaton. Az alapján pedig nem ment szinte semmi, hogy csak megmutatták én meg néztem. A mozgási intelligenciám a béka feneke alatt volt. Emiatt fejben száz és száz különféle módon próbálgattam a gyakorlatokat megértetni magammal, és utólag látom, hogy ez tett engem kiváló edzővé.
Az edzéseim alatt nem a bemutatás, megmutatás kapja a nagy hangsúlyt, hanem a mozdulatok gyors, logikus, szabályos és hatékony magyarázata. Erre szeretnélek Téged is megtanítani.

Miért alkottam meg a képzést még 2019-ben?
A legfontosabb mindenek felett az, hogy már akkor is borzasztó állapotok uralkodtak a szakmában, ami az elmúlt 3 évben sajnos nem igazán javult. A hirtelen megnőtt kereslet miatt rengetegen kezdtek el oktatni úgy, hogy oktatástematikát sohasem tanultak, sokan még edzői végzettséget sem szereztek, ami minden szempontból hatalmas felelőtlenség. Rengeteg sérülést, technikai, kivitelezési problémát láttam az elmúlt években. Szinte mindegyik megelőzhető lett volna akkor, ha az edző rendesen fel van készítve az oktatásra, értsd jól, elvégezte a megfelelő továbbképzéseket is.
Sajnos a mai napig látni olyan rúdsport edző álláshirdetést, ahol sport irányú végzettség nem feltétel, pedig Magyarországon már 2014 óta külön képesítéshez kötött az edzői tevékenység gyakorlása.
Ez azt jelenti, hogy el kell menned egy sportvégzettséget adó képzésre. Ez lehet fitnesz instruktor, csoportos fitnesz instruktor, sportoktató,  személyi edző stb. Bármelyik elvégzése után teljesen hivatalosan, legálisan lehetsz vállalkozó vagy akár alkalmazottként dolgozó edző, és oktathatsz is rúdsportot. Viszont ha igazán jó szakember szeretnél lenni, akkor javaslom, hogy végezz el egy rúdsport edző képzést is.
 
Miért döntöttem úgy, hogy elérhetővé teszem a képzés anyagát bárkinek?
Őszintén megmondom, rengeteget gondolkodtam azon, hogy legyen-e lehetőség arra, hogy bárki, akár sportvégzettség nélkül hozzájusson a képzés anyagához, végül úgy döntöttem, hogy megnyitom ezt a lehetőséget.
Egyrészt rengeteg olyan edző van, aki már oktat, de még nem végzett el rúdsporthoz kapcsolódó oktatástematikai képzést, egy vezetett tanfolyamra nem fizet be, de önképzés keretében szívesen fejlődne, másrészt vannak olyanok, és belőlük vannak többen, akik egyelőre csak kacérkodnak a gondolattal, hogy edzők lesznek.
Amennyiben te az utóbbi vagy, tehát kedvet kaptál ahhoz, hogy rúdsport edző legyél, őszintén remélem, hogy vagy annyira felelősségteljes, hogy mielőtt nekiállsz edzést tartani, megszerzed a megfelelő, törvény által előírt, sportoktatáshoz szükséges végzettségeket is. Sokféle képzés és képző van a piacon, én őket javaslom: IWI, Fitnesz Akadémia, Art edzőképzés
Alapvetően az alább felsorolt végzettségek által válhatsz számlaképes edzővé: sportoktató, sportedző, rekreációs mozgásprogram-vezető szakirányai: animátor, aqua tréner, fitness instruktor, gyermekkori mozgásprogram-vezető, orientális táncoktató, személyi edző, szenior tréner, wellness tanácsadó; szakedző, testnevelő-edző, okleveles szakedző, gyógytornász, testnevelő tanár, okleveles testnevelő tanár, rekreáció-szervező, rekreáció-szervező-egészségfejlesztő, okleveles rekreáció-irányító, okleveles gyógytestnevelő tanár.
Az én tananyagom pedig abban segít neked, hogy a rúdsport oktatást professzionális szinten műveld.
 
Akkor érdemes megvásárolnod a tananyagot, ha:
 • magabiztos, használható tudást szeretnél
 • tudni akarod, mit és miért kell úgy csinálni, ahogy
 • nem csak bemutatni akarod a gyakorlatokat, hanem szeretnéd, hogy a tanítványaid értsék is, amit csinálnak
 • szeretnéd látni a hibákat, és tudni, hogy kell őket kijavítani, majd megfelelően lekommunikálni a vendég felé
 
Mennyibe kerül?
A tananyag ára: 99.000 Ft
 
Mit tartalmaz a kezdő szintű tananyag?
 • 171 oldalas tankönyvet, ami 20 leckéből áll, melynek főbb témakörei: sportágspecifikus bemelegítés, erősítés és nyújtás elmélete és gyakorlata, kezdő szintű rúdsport gyakorlatok elmélete és gyakorlata, vállalkozási ismeretek, énmárka és vendégkör építés
 • 71 oldalas munkafüzetet
 • Oktatáshoz szükséges egyéb segédanyagokat
 • Oktató videókat
 • Kezdő szintű rúdsport elemek a gyakorlatban könyvet
 
Mit nem tartalmaz a tananyag?
 • tudásfelmérést (külön kérhetsz, ha szeretnél)
 • kötelező hospitálást
 • kötelező gyakorlatot
 • házi feladatok ellenőrzését
 • mentorálást (külön kérhetsz, ha szeretnél)
 • konzultációt (külön kérhetsz, ha szeretnél)
 • vizsgát
 • Pole Heaven tréneri csoporttagságot
 
Amennyiben útközben úgy döntesz, hogy mégiscsak becsatlakoznál egy vezetett képzésre, a lehetőségekkel kapcsolatban keress bátran.
 
Ha érdekel a tananyag bővebben, vagy lenne bármilyen kérdésed, akkor várom üzeneted a bartos.kriszta@poleheaven.hu e-mail címre, vagy hívj nyugodtan a +36 30 444 1930 telefonszámon.
Vissza