ONLINE, TÁVOKTATÁSOS TRÉNERKÉPZÉS

 
A következő kezdő szintű képzés indulása 2024.08.05. hétfő (1. lecke érkezése) Utolsó lecke: 2024.10.10.

Jelenkezési határidő 2024.08.02.
 
Üdvözöllek!
Kozák-Bartos Kriszta vagyok, a Pole Heaven Stúdió tulajdonosa, vezető edzője, life-, business- és team coach, a Dunaújvárosi Egyetem sportszakoktató képzésének hallgatója.
 
Röviden rólam:
2010-ben ismerkedtem meg a rúdsporttal, ami azonnal a szenvedélyemmé vált. Hamar megfogalmazódott bennem az, hogy oktatni is szeretném, ezért az akkoriban elérhető, egyetlen profin összerakott rudas edző képzést elvégeztem a Dollhouse-nál. A mai napig hálás vagyok magamnak azért, hogy időt és pénzt nem sajnálva nem csak beleugrottam ebbe az egész oktatósdiba, hanem tanultam hozzá oktatástematikát is.
Különleges sportmúlt nélkül, ráadásul egy kisebb túlsúllyal azt hittem, hogy borzasztó nehéz lesz elindítani az edzői pályafutásom, nem fogok én kelleni egy stúdiónak és tanítványnak sem. Szerencsére hatalmasat tévedtem. Épphogy végeztem a képzéssel, máris kaptam egy remek lehetőséget Debrecenben. Nem sokkal később már felmondhattam az akkori „normál” munkahelyemen, hiszen újabb helyszínnel bővültem, Szentendrére is jártam edzéseket tartani. Ezek után pedig Budapesten, az akkori egyik nagyobb stúdióban is elkezdhettem oktatni. Büszke vagyok arra, hogy a meghirdetett időpontjaim mindig igen hamar beteltek és évek óta visszajáró vendégeim lettek. Jelenleg nem is tudsz hozzám rúdsport edzésre fix időpontot foglalni, csak abban az esetben, ha valamelyik tanítványom elköltözik vagy szülési szabadságra megy. A célom, hogy Te is hasonló "problémákkal" küzdj a későbbiekben.

Hogy mi lehet a sikerem oka?
Talán pont az, ami miatt azt hittem, hogy nem fogok senkinek kelleni. Nem volt sportmúltam, így mindent borzasztó nehezen tanultam meg. Régebben még nem volt divat sokat magyarázni egy-egy gyakorlaton. Az alapján pedig nem ment szinte semmi, hogy csak megmutatták én meg néztem. A mozgási intelligenciám a béka feneke alatt volt. Emiatt fejben száz és száz különféle módon próbálgattam a gyakorlatokat megértetni magammal, és utólag látom, hogy ez tett engem kiváló edzővé.
Az edzéseim alatt nem a bemutatás, megmutatás kapja a nagy hangsúlyt, hanem a mozdulatok gyors, logikus, szabályos és hatékony magyarázata. Erre szeretnélek Téged is megtanítani.
 
Miért alkottam meg a képzést még 2019-ben?
A legfontosabb mindenek felett az, hogy már akkor is borzasztó állapotok uralkodtak a szakmában, ami az elmúlt 3 évben sajnos nem igazán javult. A hirtelen megnőtt kereslet miatt rengetegen kezdtek el oktatni úgy, hogy oktatástematikát sohasem tanultak, sokan még edzői végzettséget sem szereztek, ami minden szempontból hatalmas felelőtlenség. Rengeteg sérülést, technikai, kivitelezési problémát láttam az elmúlt években. Szinte mindegyik megelőzhető lett volna akkor, ha az edző rendesen fel van készítve az oktatásra, értsd jól, elvégezte a megfelelő továbbképzéseket is.
Sajnos a mai napig látni olyan rúdsport edző álláshirdetést, ahol sport irányú végzettség nem feltétel, pedig Magyarországon már 2014 óta külön képesítéshez kötött az edzői tevékenység gyakorlása.
Ez azt jelenti, hogy el kell menned egy sportvégzettséget adó képzésre. Ez lehet fitnesz instruktor, csoportos fitnesz instruktor, sportoktató,  személyi edző stb. Bármelyik elvégzése után teljesen hivatalosan, legálisan lehetsz vállalkozó vagy akár alkalmazottként dolgozó edző, és oktathatsz is rúdsportot. Viszont ha igazán jó szakember szeretnél lenni, akkor javaslom, hogy végezz el egy rúdsport edző képzést is.

Akkor válassz engem, ha:
 • egy átfogó képzést szeretnél elvégezni, és nem sajnálod az időt a tanulásra
 • magabiztos, használható tudást szeretnél
 • számodra nem csak az a fontos, hogy sok pénzt keress, hanem ezért a legmagasabb minőséget vagy hajlandó nyújtani
 • nem csak bemutatni akarod a gyakorlatokat, hanem szeretnéd, ha a tanítványaid értenék is, amit csinálnak
 • szeretnéd látni a hibákat, és tudni, hogy kell őket kijavítani, majd megfelelően lekommunikálni a vendéged felé
 • tudni akarod, mit és miért kell úgy csinálni, ahogy
 
Jól döntesz, mert:
 • nem TE leszel az első edzőtanoncom. Az elmúlt években több, immáron sikeres edzőt „neveltem”
 • a trénerképzésen az általam írt 171 oldalas TANKÖNYVET és 71 oldalas MUNKAFÜZETET használjuk kb. 10 órányi videótárral kiegészítve
 • a képzés gyakorlatorientált, nagyon sokat kell már a képzés ideje alatt is tanítanod
 • a képzés végére olyan edző válik belőled, akit a saját stúdiómban is bármikor alkalmaznék
 • az edzősködés mellett foglalkozom üzleti coaching-al és mentorálással is, így ilyen jellegű kérdéseidre is tudok válaszolni
Miből áll a képzés? Miket fogunk tanulni? (Összesen kb. 150 óra tanulásra készülj.)
 • sportágspecifikus bemelegítés, erősítés és nyújtás elmélete és gyakorlata
 • rúdsport gyakorlatok elmélete és gyakorlata (81 db kezdő gyakorlat + kombináció)
 • vállalkozási ismeretek, énmárka és vendégkör építés
 • kötelező hospitálás
 • kötelező gyakorlat
 • kötelező tudásfelmérés és konzultáció
Mit kapsz a képzés során, mit tartalmaz az ár?
 • tankönyvet, munkafüzetet, videós anyagokat, folyamatos nyomonkövetést
 • tudásfelmérést, konzultációt
 • hospitálást a szerződött edzőknél
 • kötelező gyakorlathoz ingyenes teremhasználati lehetőséget a Pole Heaven Stúdióban
 • a képzés elvégzéséről hivatalos tanúsítványt (Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2022/000242)
A TÁVOKTATÁSOS képzésről bővebben
 
Miért alkottam meg ezt a típusú képzést?
Mivel 1-1 szintet körülbelül 3 hónap alatt veszünk végig a személyes képzésen, így évente 1 csoportra van kapacitásom, ami maximum 6 fő. Ez nagyon kevés, ráadásul a vidéki résztvevők esetén a folyamatos ingázás ennyi időn keresztül elég kényelmetlen. Ezekre a problémákra kerestem a megoldást.

Megmondom őszintén, hogy először nem hittem a távoktatás sikerességében, de miután a COVID bezárások alatt a kényszer hatására több képzést is ilyen formában végeztem el, megváltozott a véleményem. Hatékony ez az oktatási forma, de csak abban az esetben, ha megfelelően összeállított tananyaggal és visszamérő rendszerrel rendelkezik. Így sok-sok tesztelés után született meg a végleges tananyag, ahol a tankönyvön és munkafüzeten kívül egy teljes videótár segíti a tanulni vágyókat, mindezeket pedig egy szuper LMS (tanulás segítő) rendszerbe foglaltam, így mindent egy helyen megtalálsz, és mindig tudod, hogy éppen mivel kell foglalkoznod.

Mi fog történni a képzésen?
Röviden, tömören: Megtanulsz tanítani. Na de hogyan?
A kezdő szinten (további szintek tananyaga  készül) 10 héten keresztül minden héten fog érkezni hozzád 2 lecke, tehát összesen 20, amiben lehet videó, hanganyag, szöveges tartalom, attól függően, hogy az adott téma éppen mit követel. Vannak „szárazabb” témák is, de javaslom, ne hagyj ki semmit. Nézd meg, hallgasd meg, olvasd át az összes anyagot! Ha valamit nem értesz, jegyezd fel, és kérdezz bátran a konzultáción, vagy e-mailben!
A kapott anyagokat önállóan kell feldolgoznod. Amennyiben van házi feladat, akkor azt megcsinálod, majd elküldöd nekem, hogy lássam a fejlődésed. Ez azért is fontos, mert a vizsgára bocsátás feltétele ezek megléte. Minden házi feladatra kapsz majd visszajelzést, így a fejlesztendő területekre tudsz koncentrálni.

A házi feladatokon túl ahhoz, hogy vizsgázhass, teljesítened kell 5 óra oktatási gyakorlatot, 5 óra igazolt hospitálást a szerződött edzőknél, továbbá a képzés tartalmaz 1,5 óra tudásfelmérést, és 5 óra konzultációt is, ahol bármit kérdezhetsz.
 • Tudásfelmérés: A 6. lecke érkezése előttre érdemes erre időpontot foglalni. Ezen az alkalmon az összes, szintrendszerben szereplő gyakorlatot be kell számomra mutatnod. Nem baj, ha valami nem megy, nem tanultad, azt feljegyezzük, és megtanulod. Jöhetsz személyesen Budapestre, de lehetünk online is, ahogy kényelmesebb. A lényeg, hogy legyen rúd, amin be tudod mutatni a gyakorlatokat.
 • Konzultációk: A konzultációkra is jöhetsz személyesen, de lehetünk online is, ahogy kényelmesebb. Itt kérdezhetsz bármit, amit szeretnél. A konzultációkat én és a mentori csapat tartja.
 • Házi feladatok: LMS rendszeren keresztül kapod őket, és ott is küldöd őket vissza.
 • Oktatási gyakorlat: Önállóan meg kell tartanod 5 db edzést. Ezt letudhatod akár 1 emberrel vagy több különbözővel is, a lényeg, hogy valóban kezdők legyenek. Az órákat rögzítened kell, és az LMS rendszeren keresztül eljuttatni hozzám. Ha budapesti vagy, ehhez ingyenesen tudok neked termet biztosítani. Amennyiben vidéki vagy, és nem szeretnél felutazni, akkor neked kell megoldanod, hol és hogyan tartod meg az órákat.
 • Hospitálás: Budapesten és Fóton van lehetőséged hospitálni. Ez mindenképpen személyesen történik. Bemész egy előre megbeszélt edzésre, megfigyeled az oktatót, hogy és miként tanít, jegyzetelsz, illetve akár feladatot is kaphatsz. (Tarts meg egy bemelegítést, válassz erősítő feladatot és magyarázd is el, vagy tartsd meg a nyújtást, sőt, akár a kezedbe adhatnak egy edzésnaplót is, ahonnan kiválasztod a soron következő gyakorlatot, és megtanítod a vendégnek)
Vizsga:
Amikor úgy érzed, hogy készen állsz a vizsgára, akkor jelentkezel, én pedig szervezek neked egy csoportot, akiknek meg kell tartanod egy edzést elejétől a végéig. Vizsgázni a képzés első napjától számított 6 hónapon belül van lehetőség. Ezen túli vizsgaidőpontot a mindenkor érvényes trénerképzés árlista alapján tudsz kérni.

Jelentkezés feltételei (mindkét feltételnek teljesülnie kell):
 • Meglévő, vagy folyamatban lévő sporttal kapcsolatos tanulmányok. Amennyiben még nincs végzettséged, akkor a fitnesz instruktor, vagy sportoktató (testépítés) képzéseket javaslom ezeknél a képzőknél: IWI, Fitnesz Akadémia, Art edzőképzés (sportoktató, sportedző, rekreációs mozgásprogram-vezető szakirányai: animátor, aqua tréner, fitness instruktor, gyermekkori mozgásprogram-vezető, orientális táncoktató, személyi edző, szenior tréner, wellness tanácsadó; szakedző, testnevelő-edző, okleveles szakedző, gyógytornász, testnevelő tanár, okleveles testnevelő tanár, rekreáció-szervező, rekreáció-szervező-egészségfejlesztő, okleveles rekreáció-irányító, okleveles gyógytestnevelő tanár) 
 • 1-1,5 éves rudas múlt, tehát a kezdő és középhaladó rúdsport gyakorlatok magabiztos ismerete szükséges. Ha nem nálunk tanulsz, nem probléma, a Pole Heaven szintrendszerben lévő gyakorlatokról szívesen küldök számodra egy listát.
A képzés hivatalosan bejelentett, de nem akkreditált. Igazából olyan, hogy akkreditált már nem létezik. 2020-tól a felnőttképzési törvény változása óta az OKJ képzéseken kívül kétfajta képzést találsz a felnőttképzések között. Az egyik a bejelentett, a másik az engedélyezett (ezt hívtuk régen akkreditáltnak). A Pole Heaven Stúdió bejelentett képzéseket tart. Tehát az általunk kiadott tanúsítvány teljesen hivatalos, adatszolgáltatási kötelezettség is terhel minket a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszeren keresztül. Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2022/000242.

A képzés díja: 179.000 Ft, amire részletfizetési lehetőség van.
Képzés kezdetéig: 89.500 Ft, majd a képzés 6. hetéig további 89.500 Ft

*amennyiben egy összegű fizetést választasz, és 2024.07.05-ig jelentkezel a képzésre, 10 % kedvezményt biztosítok, így 161.000 Ft a képzés díja.

A következő kezdő szintű képzés indulása 2024.08.05. hétfő (1. lecke érkezése) Utolsó lecke: 2024.10.10.

 
Jelenkezési határidő 2024.08.02.

Helyedet biztosítani a képzés díjának befizetésével tudod, részletfizetési lehetőség van az alábbiak szerint:

2024.08.02-ig 89.500 Ft
2024.09.08-ig 89.500 Ft


Ha:
- érdekel a képzés bővebben
- jelentkeznél a képzésre
- lenne még bármilyen kérdésed, akkor várom üzeneted a bartos.kriszta@poleheaven.hu e-mail címre, vagy hívj nyugodtan: +36 30 444 1930 telefonszámon.

Várlak sok-sok szeretettel!
Vissza