Porczió Erika

Porczió Erika

Rúdsport, Nyújtás, Kondi

Szia,
 
Porczió Erika vagyok, a Pole Heaven stúdió rúdsport trénere.
2017-ben, egy februári pénteken kezdődött a kapcsolatom a rúdtánccal. Egyedül mentem le a terembe, és megfogadtam, ha nem érzem jól magam, nem megyek többet, ezért csak egy órajegyet vettem. Egy óra viszont elég volt ahhoz, hogy rádöbbenjek, ennél jobb sportot nem is találhattam volna magamnak.
Habár nagyon mozgékony voltam már gyerekkoromtól kezdve, és nagyon sokféle sportban jártas vagyok (lovaglás, futás, tánc, edzőterem...), nekem a rúdtánc ötvözte mindazt, amiben kiteljesedhettem. Irodai dolgozóként rengeteget ültem, és fontosnak tartottam az egész testem átmozgatását, emellett sokat nyomott a latban, hogy a rúdsportban nemcsak az erőmet, hanem a nőies oldalamat is ki tudom domborítani, ha szeretném.
Mióta rúdsportolok, tónusosabb izomatom lett, rengeteget fejlődtem hajlékonyság terén - a sok-sok év egyéb mozgás után ez igen nagy előrelépés volt, ugyanis úgy mozogtam mint egy darab fa.
A lelkesedésem ezek miatt töretlen volt, így még egy éve sem jártam edzésre, elhatároztam, hogy részt veszek a 2018-as Rúdsport Magyar Bajnokságon. Profi kategóriában a harmadik helyet sikerült megszereznem.
Nem telt el két hónap, és egy nagyon kedves rudas barátnőmmel szövetkezve elkezdtünk páros gyakorlatokkal kísérletezni. Ez annyira jól sikerült, hogy 2019-ben már az elit kategóriában indultam, de nem egyéniben, hanem duóban. Az első helyet megszerezve kvalifikáltunk a VB-re, amit 2019 októberében Kanadában szerveztek meg. Hatalmas élmény volt főállás mellett, kvázi "hobbisportolóként" kijutni a VB-re, együtt szerepelni a magyar csapattal, élőben látni a rúdsport világszínvonalú sportolóit, és megszerezni a 11. helyet. A verseny után - életemben először - éreztem azt, hogy ha ide sikerült eljutnom, igazából bármit elérhetek az életben, csak tennem kell érte.
Ezek után nagyon hamar elhatároztam, hogy azzal szeretnék foglalkozni, amit igazán szeretek - a rúdsporttal, így neki is láttam a szükséges végzettségek megszerzésének. Az OKJ-s edzői papír megszerzése után a Pole Heaven-ben végeztem el a megfelelő rúdsport oktatói képzést, amit az az oktató tartott, akihez 2017-ben az első rúdtánc órámra ellátogattam (ezúton is köszönöm Bartos Kriszta!) :)
 
Várok minden lelkes rudazni vágyót a Heaven-ben egy jó hangulatú, csajos órára!

Erika elérhetőségei: +36 30 583 4353
E-mail: pepsigrey@gmail.com
FB Messenger: https://www.facebook.com/pepsigrey/
Instagram: erika_polesport

Bejelentkezés Facebook