Kronobiológiai pszichogenetika


Ha kíváncsi vagy egy ingyenes, mini összefoglalóra magadról, akkor ITT jelezd az igényed! Értelemszerűen az INGYENES mini KRONO összefoglaló eseményre foglalj helyet.
Amennyiben nem kapsz 48 órán belül választ, akkor első körben ellenőrizd a spam mappád. Ha ott sincs üzenet, akkor jelezd felém, mert valami technikai probléma merült fel, sosem hagyok megválaszolatlanul üzenetet.
A kronobiológiai pszichogenetika rövid bemutatása

A kronobiológiai pszichogenetika hipotézise alapján, meghatározott szabályok szerint össze lehet kapcsolni a bioritmus-elméletet az ember temperamentum-típusaival, így tulajdonképpen egy olyan tudomány, ami lehetőséget kínál arra, hogy feltárjuk a személyiség pszichológiai tulajdonságait és az emberek közötti energetikai kapcsolatokat.
 
Megmutatja, hogy milyen energetikai szinttel született az ember, mekkora a test egyes területeinek energia ellátottsága, amihez hozzákapcsolja a bioritmus elméletet, és így állapítja meg a pszichológiai tulajdonságokat.
Az elemzéshez csupán a születési dátumra van szükség, és percek alatt kiszámolható a fizikai, érzelmi és intellektuális szint adottsága, ami megmutatja, hogy milyen genetikai, pszichológiai tulajdonságokat biztosít a személyiség számára a születési ideje.
A kapott információk birtokában lehetőség nyílik arra, hogy maximálisan kihasználhatók legyenek a képességek. Feltárhatók a személyiség erősségei és fejlesztendő területei, kialakíthatók az optimális életkörülmények, így elérhető a boldog, egészséges, eredményes, sikeres élet.

A kronobiológia és a pszichogenetika az 1970-es években kezdett összekapcsolódni, mikor is azt kezdték vizsgálni, hogy az ember születése napján a morfogenetikus mező ritmusa éppen hogy áll, majd ebből milyen következtetéseket lehet levonni a fizikai, érzelmi és szellemi energetikai adottságokkal kapcsolatban.
 
Majd egy évtizedig folytatott kutatás után végül 1981. december 31-én született meg a teljes, statisztikákkal alátámasztott fiatal tudomány, melynek atyja Prof. Dr. Artur Vlagyimirovics Zsazskov, anyja Dr. Tatjana Ivanovna Szmirnova.

Magyarországon 1994-től oktatják a módszert, ami ötvözi a pszichológiát, a filozófiát, a keleti orvoslást, a bioritmusok elméletét és a kvantumfizikai elképzeléseket, ezeket pedig orvosok, pszichológusok, gyógyítók, pszichoterapeuták által végzett statisztikai analízisek kapcsolják össze.
 
A rendszert a gyakorlatban is tesztelték, és megállapították, hogy a hibalehetősége nagyon alacsony, csupán 2-3%, így a megbízhatósága miatt már a profi sportban, a munkaerő piacon és a gyógyításban is használják.

Természetesen vannak olyan esetek, amikor a módszer nem működik 100%-osan és csak részinformációk láthatók, ilyenkor további tesztekre van szükség.
 
Mit tudhatunk meg egy elemzésből? (a teljesség igénye nélkül)
 • hogyan alakítsuk ki a napokat: mekkora fizikai erőnk van, milyen sportot válasszunk, mennyit kell aludnunk, hogyan tarthatjuk magas szinten az energiánkat
 • miben vagyunk tehetségesek, milyen irányú készségeket érdemes fejleszteni, milyen munkakör és beosztás lehet a megfelelő
 • mekkora a kitartásunk, mennyire vagyunk türelmesek, mi motivál minket
 • kifelé vagy inkább befelé fordulunk, egyéni vagy csoportos célokért küzdünk szívesebben
 • hol vannak a szervezet gyenge pontjai, hol alakulhatnak ki betegségek, azokat hogyan lehet megelőzni
 • mi okoz stresszt és arra hogyan reagálunk fizikailag, érzelmileg és mentálisan
 • megmutatja a megfelelő konfliktuskezelést és vezetési stílust
 • mennyire gyors a problémamegoldás és annak milyen a minősége
 • az érzelmeket hogyan éljük meg és mennyi emberrel tudunk rajtuk osztozni
 • a gondolkodásunk inkább logikus vagy intuitív
 • a gondolataink a múlt, a jelen vagy jövő körül forognak-e
 • miért vonzódunk akaratlanul másokhoz, míg mások taszítanak minket
 • a kapcsolataink hol működnek jól és valójában hol vannak problémák

A kronobiológiai pszichogenetika története
 
Kezdetek
Dr. Artur Vlagyimirovics Zsazskov pszichológus-professzori munkája mellett a sportoló fiatalokat támogatta a mentális felkészülésben. Megbízták azzal, hogy dolgozzon ki egy edzésprogramot, amivel a csapat a legeredményesebben tud felkészülni a versenyekre. Ez indította útjára a kronobiológiai pszichogenetika kutatásokat.
Az 1970-es években sok új publikáció jelent meg a három bioritmusról, amiket Zsazskov professzor elkezdett vizsgálni. Elkészített egy edzésnaptárt, ami a bioritmusokon alapult, és természetesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A sportolók teljesítménye folyamatosan javult, ez pedig újabb lendületet adott a kutatáshoz.
 
A rendszer kialakítása
Zsazskov professzor 20.000, szakmájában sikeres embert vizsgált meg 16 különböző szakterületen, majd rendszerezte a születési dátumokat a három bioritmus (fizikai, érzelmi, intellektuális) alapján, továbbá megnézte, hogy a különböző szakterületeken a sikerhez milyen tulajdonságokra van szükség, és ezután alakította ki az egyes dátumokhoz tartozó pszichológiai tulajdonságokat.
A dátumok alapján besorolta az embereket egy konkrét fizikai, érzelmi és intellektuális típusba, így az emberi tulajdonságok jellemzőit átültette az időre, létrejött egy háromszintű (fizikai, érzelmi, intellektuális) és kétoldalú (jobb- és bal agyfélteke) személyiségmodell, amit aztán 3 táblázatban foglalt össze. Ennek segítségével már percek alatt ki tudta számolni az egyénre jellemző energiákat.
Jogos a felvetés, hogy mi történik akkor, ha két ember ugyanazon a napon született, olyankor teljesen egyformák?
Igen! Akik egy napon születtek, ugyanahhoz a hullámhoz kapcsolódtak, így hasonló tulajdonságokat kaptak az Univerzumtól.
És nem! A morfogenetikus mező csak a harmadik szülő, így akik nem ikertestvérek, csak harmadrészben hordozzák ugyanazokat a tulajdonságokat.
 
A tesztidőszak
A kialakított alap rendszert 1982-1992 között Dr. Tatjana Ivanovna Szmirnova-val és több tanítvánnyal a gyakorlatban is sikerrel alkalmazták.
Bemutatták az embereknek az alap temperamentumtípusokat, és megkérték őket, hogy válasszák ki a rájuk legjellemzőbbet, majd a Luscher-teszt színskáláját is segítségül hívták.
Megfigyelték azt is, hogy az élet során bármilyen viselkedést és stílust ki lehet alakítani, el lehet térni a típustól, amikor viszont extrém helyzetbe kerül valaki, akkor a felvett viselkedésformái leomlanak, és a számítások által megállapított típusok veszik át a helyüket.
Ugyanakkor arra is rájöttek, hogy hosszabb távú, komolyabb elmozdulás az eredeti adottságtól egészségügyi és életvezetési problémákat okoz.
A fizikai szinten 10-12%-os, az érzelmi szinten 12-15%-os, az intellektuális szinten pedig 20-25%-os változás még nem generál problémát.
 
Folyamatosan fejlődés
Dr. Artur Vlagyimirovics Zsazskov halála után, 2001-től Dr. Tatjana Ivanovna Szmirnova vette át a kronobiológiai pszichogenetikai kutatásokat, és munkája során jelentős mértékben bővítette a módszert.
 • Felismerte azokat az okokat, amik az egyes típusok belső konfliktusaihoz vezetnek.
 • Az indiai jóga tanulmányozása során meglátta a csakrák és a típusok energiáinak összekapcsolódását.
 • Feltárta az emberek közti kapcsolatokat és összefüggéseket a típusok alapján.
 • Meghatározta a személyiség energetikai súlypontját, ami megmutatja a konkrét életfeladatot.
 • Felismerte a Bach-féle virágterápia és a típusok közti összefüggéseket.
 • Meglátta a pitagoraszi számmisztikával, a Tarot-al, az asztrológiával és a görög mitológiával való kapcsolatot is.
 • A Ji-King tanulmányozása közben felismerte, hogy milyen szellemi fejlődés van kódolva az egyes típusokba.
 
Tánya azt vallja, hogy a különböző módszerek önmagukban is helyesek, ami azt is jelenti, hogy valamilyen módon megfeleltethetők egymásnak, hiszen a különböző megközelítések ugyanarra az eredményre jutnak.
 
A kronobiológiai pszichogenetika folyamatosan fejlődik. 1981-ben elfért egy A4-es oldalon, ma pedig már többszáz írott oldalt tesz ki, és még csak egy részét sikerült papírra vetni a tudásnak.

Ha úgy érzed, hogy:
 • szeretnéd jobban megismerni önmagad
 • nem találod a helyed a világban
 • elakadtál az életedben
 • nem érted magad, a párod, a gyereked, a főnököd
akkor várlak sok szeretettel egy kronobiológiai pszichogenetika elemzésen, ahol válaszokat kaphatsz a miértekre.
 
Hogy működik és mire jó a kronobiológiai pszichogenetika?
Megmutatja, hogy milyen energetikával, milyen adottságokkal születtél. Milyen a temperamentumod, az érzelmi világod és hogyan gondolkodsz.
A kapott információk birtokában fejlődik az önismereted, tisztában leszel személyiséged erősségeivel és fejlesztendő területeivel, tudni fogod, hogy miben segíthetsz másoknak és neked hol van szükséged a többiekre.
Kialakíthatod az optimális életkörülményeket, amik által eredményes és sikeres lehetsz, egészséges maradhatsz és megtalálhatod a harmóniát önmagaddal és a környezeteddel is.

Vajon miért van az, hogy egyes embereken azt látod, hogy bármibe is fognak, sikeresek, míg mások csak vegetálnak? Tudod mi a közös a sikeres, boldog emberekben? A kronojuknak megfelelően élik az életüket.

Hogyan lehet az, hogy valaki nem az adottságainak megfelelően él? Ez nem automatikus?

Nem, sajnos nem az. Bárcsak így lenne. Bárcsak mindenki ismerné a megszületett gyermeke adottságait, és aszerint nevelné, de ez nem így van.
Rengeteg olyan hatás ér  minket az életünk során, ami eltérít igaz önvalónktól. A család, a barátok, egy párkapcsolat, de akár a divat is hatással lehet ránk, felvehetünk olyan viselkedéseket, amik valójában nem is mi vagyunk.
Tartós elmozdulások esetén úgy érzed majd, hogy nem vagy a helyeden, egyszerűen nem sikerülnek dolgok és akár komoly betegséget is generálhatsz magadnak.

Ki vagyok én?
Kozák-Bartos Kriszta vagyok. Nő, feleség, tanár, diák, barát, edző, rúdsport-tréner képző, life és business coach, spirituális segítő, és a sort még folytathatnám azzal a rengeteg szereppel, ahol helyt állok nap mint nap. A legfontosabb küldetésem, hogy embereknek segítsek haladni a jólétükhöz vezető, olykor rögös úton.

Na, de tudod mit? Inkább itt a kronóm, nézd meg!
Egy rövid kis összefoglaló arról, hogy milyen is vagyok én a krono rendszere alapján. Természetesen ebben a pár sorban nem kapsz teljes képet rólam, de a lényeget láthatod.
Természetesen egy teljeskörű elemzés nem ennyiből áll, hogy ezt átküldöm neked, hanem témától függően akár 5-8 oldal is lehet.

Ha kíváncsi vagy egy ingyenes, mini összefoglalóra magadról, akkor ITT jelezd az igényed! Értelemszerűen az INGYENES mini KRONO összefoglaló eseményre foglalj helyet.
Amennyiben nem kapsz 48 órán belül választ, akkor első körben ellenőrizd a spam mappád. Ha ott sincs üzenet, akkor jelezd felém, mert valami technikai probléma merült fel, sosem hagyok megválaszolatlanul üzenetet.

Nos, akkor lássuk, hogyan néz ki egy mini összefoglaló. Ez itt az én elemzésem:

Fizikai adottságom: szangvinikus
Türelmem: 50%, aktivitásom: 83%
A legnagyobb kiáradó fizikai energiával rendelkező, életerős típus. Gyors mozgású, nagyon fontos nála a sport. Ő a néha idegesítően optimista, könnyen veszi az akadályokat, hajlamos rizikót vállalni, mert kevés a félelemérzete. Szinte minden érdekli, több célt tűz ki maga elé, egyszerre több dologgal is foglalkozik, így nem mindig sikerül mindent befejeznie. Olykor lázadóvá is válik. Képes durva lenni másokkal, de nem bántásból, hanem mert érzékszerveinek tűréshatára igen széles skálán mozog az élet minden területén. Büszke, magas önértékeléssel rendelkezik, ezért nehéz elismernie, ha hibázik. Ritkán beteg probléma-kinevető képessége miatt. Felingerelt állapotban szórakozással, sportolással könnyebben megnyugszik.

Érzelmi adottságom: szenvedélyes
Ennyire képviselem önmagam: 50%, ennyire fontosak mások: 77%
Az élet bármely területéről legyen is szó, döntéseit befolyásolják az érzelmei, ritkán marad közömbös, és iránta sem tudnak közömbösek maradni az emberek. Vagy imádják, vagy gyűlölik. Képes mindenkinek átadni saját érzéseiből, amit gyorsan tud változtatni. Igazán szenvedélyesen tud szeretni, de ugyanígy haragudhat is. A legnagyobb, legmélyebb lelke van, akkor érzi jól magát a bőrében, ha segíthet másokon. Általában nyitott és megértő, érzéseit könnyen ki tudja fejezni. Beszélgetésnél nem mindig óvatos, tapintatlannak is tűnhet, de nem a rossz szándék vezérli, hanem hatalmas érzelmi tűrőképessége miatt azt hiszi, mások is ugyanannyit bírnak, mint ő. Könnyű kapcsolatot létesíteni vele, és meglepő nyíltsággal tud intim vagy tabutémákról is beszélni. Ha a dolgai nem az elképzelései szerint alakulnak, akkor egy érzelmi kitörés (pl. hiszti, sírás, nevetés) után könnyebben megnyugszik.

Intellektuális adottságom: produktív vegyes
Fantáziám: 65%, logikám: 59 %
A legmagasabb intellektuális szint jellemzi, leginkább gondolataiban szeret élni. Számára az a fontos, hogy maradandót alkosson, nem izgatja a gyors siker vagy a pénz. Egyfolytában igyekszik tudáshatárait szélesíteni, folyton tanul valamit. Szeret a nem járt úton haladni, ezért a szakterületén gyakorta kutatóként, vagy felfedezőként végzi a munkáját. Mindent meg tud oldani, de egyszerűbb munkához nem szívesen kezd, viszont amihez más ember hozzá sem tudna szólni, abban ő kiteljesedik. Előfordulhat, hogy gondolataival magányos marad, mert ritkán talál partnerre, aki képes az ő szellemi törekvéseit megérteni. Életfeladata a tudás megszerzése, majd később a tanítás valamilyen formája.

Hogyan néz ki egy teljes elemzés?
Felhívsz vagy írsz nekem, hogy szeretnél jönni.
+36 30 444 1930
bartos.kriszta@gmail.com

Az elakadásodhoz, kérdéseidhez igazodva elkészítem neked az elemzésedet, ami témától függően 5-8 gépelt oldal, majd találkozunk személyesen vagy az online térben és körülbelül 90-120 perc alatt átbeszéljük, hogy mi a helyzet nálad.

Mennyibe kerül?
40.000 Ft

Ez tartalmazza az elemzést az adott témában, az arról készített írásos összefoglalót, hogy a későbbiekben bármikor elővehesd, és természetesen a találkozót, ahol átbeszéljük a dolgokat, és ha kérdésed van, fel tudod tenni.

A sport mellett több éve life és business coachinggal is foglalkozom, így amennyiben változtatásokra van szükség az életedben, de nem tudod, hogyan is indulj el, akkor tudok neked segíteni.

Bármilyen kérdésed felmerül, és nem találtál rá itt választ, írj bátran!

Kriszta
Vissza