CSOPORTOS TRÉNER KÉPZÉS

Üdvözöllek!
Bartos Kriszta vagyok, a Pole Heaven Stúdió tulajdonosa, vezető edzője, life-, business- és team coach. Velem találkozhatsz majd a rúdsport edző képzésen.
 
Röviden rólam:
2010-ben ismerkedtem meg a rúdsporttal, ami azonnal a szenvedélyemmé vált. Hamar megfogalmazódott bennem az, hogy oktatni is szeretném, ezért az akkoriban elérhető, egyetlen profin összerakott rudas edző képzést elvégeztem a Dollhouse-nál. A mai napig hálás vagyok magamnak azért, hogy időt és pénzt nem sajnálva nem csak beleugrottam ebbe az egész oktatósdiba, hanem tanultam hozzá oktatástematikát is.
Különleges sportmúlt nélkül, ráadásul egy kisebb túlsúllyal azt hittem, hogy borzasztó nehéz lesz elindítani az edzői pályafutásom, nem fogok én kelleni egy stúdiónak és tanítványnak sem. Szerencsére hatalmasat tévedtem. Épphogy végeztem a képzéssel, máris kaptam egy remek lehetőséget Debrecenben. Nem sokkal később már felmondhattam az akkori „normál” munkahelyemen, hiszen újabb helyszínnel bővültem, Szentendrére is jártam edzéseket tartani. Ezek után pedig Budapesten, az akkori egyik nagyobb stúdióban is elkezdhettem oktatni. Büszke vagyok arra, hogy a meghirdetett időpontjaim mindig igen hamar beteltek és évek óta visszajáró vendégeim lettek. Jelenleg nem is tudsz hozzám rúdsport edzésre fix időpontot foglalni, csak abban az esetben, ha valamelyik tanítványom elköltözik vagy szülési szabadságra megy. A célom, hogy Te is hasonló "problémákkal" küzdj a későbbiekben.

Hogy mi lehet a sikerem oka?
Talán pont az, ami miatt azt hittem, hogy nem fogok senkinek kelleni. Nem volt sportmúltam, így mindent borzasztó nehezen tanultam meg. Régebben még nem volt divat sokat magyarázni egy-egy gyakorlaton. Az alapján pedig nem ment szinte semmi, hogy csak megmutatták én meg néztem. A mozgási intelligenciám a béka feneke alatt volt. Emiatt fejben száz és száz különféle módon próbálgattam a gyakorlatokat megértetni magammal, és utólag látom, hogy ez tett engem kiváló edzővé.
Az edzéseim alatt nem a bemutatás, megmutatás kapja a nagy hangsúlyt, hanem a mozdulatok gyors, logikus, szabályos és hatékony magyarázata. Erre szeretnélek Téged is megtanítani.
 
Miért alkottam meg a képzést még 2019-ben?
Két okból. Az első:
Már akkor is borzasztó állapotok uralkodtak a szakmában, ami az elmúlt 3 évben sajnos nem igazán javult. A hirtelen megnőtt kereslet miatt rengetegen kezdtek el oktatni úgy, hogy oktatástematikát sohasem tanultak, sokan még edzői végzettséget sem szereztek, ami minden szempontból hatalmas felelőtlenség. Rengeteg sérülést, technikai, kivitelezési problémát láttam az elmúlt években. Szinte mindegyik megelőzhető lett volna akkor, ha az edző rendesen fel van készítve az oktatásra, értsd jól, elvégezte a megfelelő továbbképzéseket is.
Sajnos a mai napig látni olyan rúdsport edző álláshirdetést, ahol sport irányú végzettség nem feltétel, pedig Magyarországon már 2014 óta külön képesítéshez kötött az edzői tevékenység gyakorlása.
Ez azt jelenti, hogy el kell menned egy sportvégzettséget adó képzésre. Ez lehet fitnesz instruktor, csoportos fitnesz instruktor, sportoktató,  személyi edző stb. Bármelyik elvégzése után teljesen hivatalosan, legálisan lehetsz vállalkozó vagy akár alkalmazottként dolgozó edző, és oktathatsz is rúdsportot. Viszont ha igazán jó szakember szeretnél lenni, akkor javaslom, hogy végezz el egy rúdsport edző képzést is.

A második:
Szerencsére rengeteg hozzánk az új jelentkező, emiatt folyamatosan bővül a csapat. Egy gond van. Jelenleg borzasztó nehéz olyan edzőt találni, aki megfelelő végzettséggel rendelkezik, képes szintrendszerben tanítani, megfelelő a kommunikációja, a személyisége is illik a csapatba, és ideje is van edzéseket tartani.
 
Akkor válassz engem, ha:
 • egy átfogó képzést szeretnél elvégezni, és nem sajnálod az időt a tanulásra
 • magabiztos, használható tudást szeretnél
 • számodra nem csak az a fontos, hogy sok pénzt keress, hanem ezért a legmagasabb minőséget vagy hajlandó nyújtani
 • nem csak bemutatni akarod a gyakorlatokat, hanem szeretnéd, ha a tanítványaid értenék is, amit csinálnak
 • szeretnéd látni a hibákat, és tudni, hogy kell őket kijavítani, majd megfelelően lekommunikálni a vendéged felé
 • tudni akarod, mit és miért kell úgy csinálni, ahogy
 
Jól döntesz, mert:
 • nem TE leszel az első edzőtanoncom. Az elmúlt években több, immáron sikeres edzőt „neveltem”
 • a trénerképzésen az általam írt, Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket használjuk segédanyagként, amiket plusz jegyzetekkel egészítettem ki
 • a képzés gyakorlatorientált, nagyon sokat fogsz már a képzés ideje alatt is tanítani
 • a képzés végére olyan edző válik belőled, akit a saját stúdiómban is bármikor alkalmaznék
 • az edzősködés mellett foglalkozom üzleti coaching-al és mentorálással is, amit a képzés folyamán természetesen biztosítok számodra
 • kiscsoportban zajlik a képzés, maximum 6 fő
 
Miből áll a képzés? Miket fogunk tanulni?
 • sportágspecifikus bemelegítés, erősítés és nyújtás elmélete és gyakorlata
 • rúdsport gyakorlatok elmélete és gyakorlata (81 db kezdő gyakorlat + kombináció)
 • vállalkozási ismeretek, énmárka és vendégkör építés
 • kötelező hospitálás
 • kötelező gyakorlat
 • vizsgafelkészítő nap
 
Mit kapsz a képzés során, mit tartalmaz az ár?
 • oktatást, jegyzeteket, könyvet
 • hospitálást a szerződött edzőknél
 • kötelező gyakorlathoz ingyenes teremhasználati lehetőséget a Pole Heaven Stúdióban
 • a képzés elvégzéséről hivatalos tanúsítványt (Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2022/000242)
Gyakran ismételt kérdések:
 
Mi a feltétele a jelentkezésnek?
1. Meglévő, vagy folyamatban lévő sporttal kapcsolatos tanulmányok (
sportoktató, sportedző, rekreációs mozgásprogram-vezető szakirányai: animátor, aqua tréner, fitness instruktor, gyermekkori mozgásprogram-vezető, orientális táncoktató, személyi edző, szenior tréner, wellness tanácsadó; szakedző, testnevelő-edző, okleveles szakedző, gyógytornász, testnevelő tanár, okleveles testnevelő tanár, rekreáció-szervező, rekreáció-szervező-egészségfejlesztő, okleveles rekreáció-irányító, okleveles gyógytestnevelő tanár)
2. 1-1,5 éves rudas múlt, tehát a kezdő és középhaladó rúdsport gyakorlatok magabiztos ismerete szükséges. Ha nem nálunk tanulsz, nem probléma, a Pole Heaven szintrendszerben lévő gyakorlatokról szívesen küldök számodra egy listát.

A képzés hivatalos? Akkreditált?
A képzés hivatalosan bejelentett, de nem akkreditált. Igazából olyan, hogy akkreditált már nem létezik. 2020-tól a felnőttképzési törvény változása óta az OKJ képzéseken kívül kétfajta képzést találsz a felnőttképzések között. Az egyik a bejelentett, a másik az engedélyezett (ezt hívtuk régen akkreditáltnak). A Pole Heaven Stúdió bejelentett képzéseket tart. Tehát az általunk kiadott tanúsítvány teljesen hivatalos, adatszolgáltatási kötelezettség is terhel minket a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszeren keresztül. Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2022/000242.
 
Mennyibe kerül a képzés?
Csoportos képzés díja szintenként: 225.000 Ft.


Összesen mennyit kell tanulni?
 • Személyesen 30 órát fogunk találkozni
 • Ezen felül ami még kötelező:
  • 10 óra hospitálás valamelyik Pole Heaven edzőnél
  • 8 óra kötelező oktatási gyakorlat (termet biztosítunk)
  • elméleti alapok elsajátítása, házi feladatok elkészítése
   • ez teljesen egyénfüggő, az eddigi visszajelzések alapján 32-50 óra.
 
Mi lesz a vizsgán?
Fogok neked szervezni egy csoportot / Te is hozhatsz vendéget, és meg kell tartanod egy komplett edzést elejétől a végéig

Trénerképzés, kezdő szint 2023
Képzési napok:
01.07. szombat 10:00-16:30
01.14. szombat 10:00-16:30
02.03. péntek 17:00-20:00
02.10. péntek 17:00-20:00
02.24. péntek 17:00-20:00
03.03. péntek 17:00-20:00
03.10. péntek 17:00-20:00
03.24. péntek 17:00-20:00

Vizsgák: 2023. április, egyedileg egyeztetett időpontban

Jelentkezési határidő: 2022.12.18.
Helyedet biztosítani a képzés díjának befizetésével tudod, részletfizetési lehetőség van az alábbiak szerint:

2022.12.18-ig 100.000 Ft
2023.01.10-ig 45.000 Ft
2023.02.10-ig 40.000 Ft
2023.03.10-ig 40.000 Ft

Ha:
- érdekel a képzés bővebben
- jelentkeznél a képzésre
- lenne még bármilyen kérdésed, akkor várom üzeneted a bartos.kriszta@poleheaven.hu e-mail címre, vagy hívj nyugodtan: +36 30 444 1930 telefonszámon.

Várlak sok-sok szeretettel!
 
 
Vissza