Rúdtánc verseny – Versenyezni szeretnék! (4. rész)

Rúdtánc verseny. Szeretnék menni, és nem csak nézőként.

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. november 19.

A z évek során rengeteg nőt készítettem fel különböző rúdtánc versenyekre, és a tapasztalat az, hogy mindegy, milyen versenyre mész, nagyon nehéz lesz. Pont. De, és itt jön a de, minden esetben megéri.
 

Hatalmas fejlődésen megy keresztül a test és az elme is az alatt a pár hónap alatt, amíg felkészülsz egy versenyre. A lelki megpróbáltatásokra kitérek a későbbiekben, a mostani bejegyzés egy kicsit könnyebb hangvételű. Ha úgy tetszik, maradjunk a Földön típusú.
Tehát, akkor hogyan készüljek fel, ha hirtelen eszembe jutott, hogy elmegyek egy versenyre?
Az előző 3 részben megnéztük a 10+1 lépés 1-9 pontját. Ha lemaradtál róluk, itt el tudod olvasni őket:
 
Most lássuk a maradék két pontot:

Rúdtánc verseny  - Eredménytől függetlenül legyél nagyon büszke magadra!
Ez a legfontosabb! Mindegy, hogy hányadik lettél, de tényleg totál lényegtelen. A helyezés csak egy szám, ami azt tükrözi, hogy abban a 3-5 percben másokhoz képest milyen voltál. Azt nézd meg egy verseny után, hogy magadhoz képest milyen voltál. Láttam már olyat, hogy a tanítványom olyat produkált a színpadon, amit a felkészülés során sohasem. Annyira jó volt, hogy csak álltam és bámultam, mégsem volt elég a dobogóra, de még csak a közelébe sem ért. Ami egyáltalán nem baj, hiszen olyan emberekkel versenyzett, akiknek több évnyi sportmúltja és rutinja volt. Magához képest hatalmasat rudazott, beleadott mindent, szívét lelkét, és visszanézve a versenyen készült felvételt még ő is elismerte, hogy IGEN, nagyon jó voltam!
Persze, nem minden esetben elégedett az ember a teljesítményével. Előfordul az is. Olyankor fogd magad, nézd meg, hogy miért nem úgy sikerült, ahogy tervezted, és legközelebb ki tudod javítani. Ettől függetlenül végig tudtad csinálni.
Van az a szuper mondás, hogy „Nem a cél a fontos, hanem az odavezető út”. Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni.

Rúdtánc verseny - Figyelj oda az étkezésre!
Sokan elfelejtik a versenyfelkészülés alatt a megfelelő étkezés és a táplálék kiegészítők fontosságát.
Most nem arról van szó, hogy kockás lesz-e a hasad a versenyre, mert az úgysem számít, hanem amiatt fontos, hogy legyen elég erőd és energiád a sok edzésre.
Nagyon sokat számít, hogy eszel-e eleget, és amit eszel, az valóban tápláló-e.
Ne menj edzésre éhesen, de teli gyomorral se! A legjobb, ha edzés előtt 1,5 órával eszel valami olyat, amiben van fehérje és szénhidrát is. Ezen kívül a nap többi részében is figyelj oda a megfelelő tápanyag bevitelre. Én még szoktam javasolni pluszban ízületvédő, fehérje, BCAA és glutamin fogyasztását is.
Kerüld a cukros és szénsavas italokat! Néha pedig belefér egy-egy csoki, nem testépítő versenyre készülsz, de azért óvatosan.

Ha kedvet kaptál rudazni egy szuper csapattal, akkor Budapesten a 7. kerületben várunk sok szeretettel. Infókért KATT IDE!

Amennyiben pedig versenyfelkészítéssel kapcsolatban szeretnél segítséget kérni, nézz körül az edzőink között!

Share:

Megtekintve: