Rúdtánc – Tények és tévhitek (1. rész)

Rúdtánc? Rúdsport? Olyan átlagos vagyok… elkezdhetem én is?

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. szeptember 10.

S ok városi legenda kering a rúdtánccal kapcsolatban, és az a tapasztalatom, hogy a legtöbb nő a téves tájékoztatások miatt nem mer ellátogatni egy szimpatikus rúdtánc stúdióba.
Összegyűjtöttem nektek néhány téves információt, amiről úgy gondoltam, mindenképp írnom kell. A következő részben pedig elolvashatod, hogy mik azok az információk, amik viszont megállják a helyüket.

 
Rúdtáncra csak tökéletes alkatú lányok járnak! TÉVEDÉS!
Ugyanolyan „hétköznapi” lányokkal találkozhatsz egy rúdtánc edzésen, mint TE vagy én. Jellemzően 16-45 éves korosztály jár rúdtánc órára, a diákoktól kezdve a fodrászon át, az informatikuson keresztül egészen a matematikusig mindenkit megtalálsz nálunk. Vannak magasak, alacsonyak, vékonyak, és igen, olyan lányok is, akiken van mit fogni. Egy közös van a csajokban, az pedig a rúdtánc iránti mérhetetlen rajongás. (megsúgom, sokszor látok csokipapírt a szemetesben)

A rúdtánchoz szükség van sportmúltra! TÉVEDÉS!
Mindig a saját példámat hozom ellenérvnek ezzel kapcsolatban. Sohasem sportoltam semmi olyat, ami a rúdtáncban előnyhöz juttatott volna. Se balett, se ritmikus gimnasztika, se tánc, semmi, Te most mégis a rúdtáncos blogomat olvasod.
Természetesen egy gyerekkora óta sporttal vagy tánccal foglalkozó személlyel ringbe szállni egy versenyen nem tudnék, hiszen azt a mennyiségű tudást, ami gyerekkor óta beleívódott az egyénbe, bepótolni nem tudom, ettől függetlenül magában a rúdtánc gyakorlatokban és a tanításban hatalmas sikereket értem el.

A rúdtánchoz hajlékonynak kell lenni! TÉVEDÉS!
Kezdő szinten egyáltalán nem szükséges a spárgák, vagy a derékhajlékonyság megléte. Természetesen nem hátrány, ha hajlékony vagy, de ha nem, akkor majd az leszel. Kitartó, kemény munkával bárki lehet hajlékony. Ha csak ez tart vissza, itt van egy 10 gyakorlatból álló videó, ami kifejezetten a haránt spárgádat fejleszti.



A rúdtánchoz erősnek kell lenni! TÉVEDÉS!
Kezdő szinten kevés erőelemmel dolgozunk, leginkább forgásokat tanulsz majd. A legfontosabb, hogy megszokd a rudat, kialakuljon egy „rudas testtudat”, és MEGERŐSÖDJ a későbbiekre. Nézd csak, ez a tűzoltó forgás, többek között ez az első, amit elkezdünk megtanulni.



A rúdtánc bonyolult! TÉVEDÉS!
Én nem bonyolultnak mondanám, csak összetettnek. Olyat még sosem láttam, hogy valaki valamilyen elemet nem tudott megtanulni. Igen, van, amikor csak sokadszorra sikerül megérteni, mit is kell csinálni. De ez nem baj. Én annak a híve vagyok, hogy mindenkinek máshogy működik az agya, ezért ha nem megy a jól bevált módon, máshogyan kell próbálkozni. Bármit meg tudsz tanulni, ha a számodra megfelelő módon magyarázzák el.
 
Ha megjött a kedved egy szuper rúdtánc órához, akkor várunk Téged sok szeretettel Budapesten a 7. kerületben. Infókért kattins IDE!

Amennyiben kérdésed lenne, akkor pedig írhatsz nekünk a blog@poleheaven.hu e-mail címre

Ha otthon gyakorolnál, akkor a Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket Neked találták ki.
http://www.poleheaven.hu/rudsport_konyv

Share:

Megtekintve: