Rúdtánc tanfolyam? Igen vagy nem?

A kérdés nem arra irányul, hogy kipróbáld-e a rúdtáncot, rúdsportot, mert arra mindenképpen IGEN a válasz. A kérdés az, hogyan? Rúdtánc tanfolyamra fizess be, vagy csak less be egy próbaórára?
 

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. március 5.

H a téged is foglalkoztat az, hogy kipróbáld a rúdtáncot, rúdsportot, biztos vagyok benne, hogy az interneten történő keresés során több lehetőséggel találkoztál.

Alapvetően két opciót  ajánlanak a stúdiók:

1. „X” alkalmas rúdtánc tanfolyam
2. Kötetlen lehetőség, benézhetsz bármelyik órára, amelyiken kezdők is részt vehetnek

Kezdetben a több lehetőség csak több kérdést szül, te pedig elveszel az információ áradatban. Nem tudsz dönteni, ezért inkább bele sem fogsz.

Mivel minden ember más, ezért különböző véleményeket hallhatsz. A lényeg az, hogy NEKED mi a fontos, TE milyen stílusú ember vagy.

Szeretnék segíteni, hogy megtaláld a számodra megfelelő verziót. Összegyűjtöttem néhány fontos jellemzőt a rúdtánc tanfolyamokkal kapcsolatban, ami biztosan megkönnyíti a döntésed.


Rúdtánc tanfolyam – Mikor válaszd?

Ha fontos számodra a rendszer, a fix időpont.
A rúdtánc tanfolyamok jellemzője, hogy heti rendszerességgel, egy adott időpontban vannak az órák, így tudsz tervezni, hogy ott és akkor meg tudj jelenni. Nem fordulhat elő, hogy megtelt az óra, így kimarad az edzés, és nem is tudod „ellógni” a heti testmozgást.

Ha fontos számodra a megszokott közeg, az állandó társaság.
A nem tanfolyam jellegű csoportos órákon folyamatosan változnak a résztvevők. Ha nehezen nyílsz meg, szereted „biztonságban” érezni magad, tudni azt, hogy kik lesznek körülötted, akkor kezdésnek mindenképp egy rúdtánc tanfolyamra fizess be.

Ha fontos számodra a kiemelt figyelem és a hatékonyság.
Egy rúdtánc tanfolyam keretein belül, ahol mindenki egyszerre halad, hatékonyabb az oktatás. Az edzőnek nem kell több dolgot mutatnia egyszerre, így kevesebb időt vesz el a prezentáció és a hozzájuk kapcsolódó információk átadása, tehát összességében több időd marad a mozdulatok tökéletesítésére, a hibák javítására. Saját tapasztalat alapján akár 30%-al is csökkenthető egy-egy szint teljesítéséhez szükséges órák száma.

Mint mindennek, a rúdtánc tanfolyamoknak is vannak hátrányai. A legtöbb esetben ezekkel találkoztam.


Rúdtánc tanfolyam – Problémák és megoldásuk

Fix időpont.
10-12 hét alatt előfordulhat, hogy egy-egy alkalom nem felel meg egyéb kötelezettségek miatt. Mivel a rúdtánc gyakorlatok egymásra épülnek, így problémát okoz, ha kihagysz egy órát. Rúdtánc stúdió függő ugyan, de a heti anyagot megtanulhatod normál csoportos órán is, arra mondjuk érdemes figyelni, hogy ez általában plusz költséget jelent.

Heti többször is mozognék.
Rúdtánc tanfolyamot általában heti egy alkalmasra terveznek a stúdiók. A legtöbb embernek ennyi idő jut a testmozgásra. Ha te azon szerencsések közé tartozol, akik egy héten többször is tudnak időt szakítani a sportolásra, akkor a rúdtánchoz kapcsolódó mozgásformák remek lehetőséget biztosítanak számodra. Ahol rúdtánc tanfolyam indul, ott szinte kivétel nélkül találhatsz az órarendben nyújtás, vagy akár légtorna órákat is.

Felmerült még benned egyéb kérdés is a rúdtánc tanfolyamokkal, órákkal kapcsolatban? Írj nekünk privát üzenetet, az info@poleheaven.hu e-mail címre, szívesen segítünk.

Jelenleg nem indul zárt csoportos tanfolyamunk, de ha úgy érzed, hogy szívesen megismerkednél a sporttal, várunk sok szeretettel Budapesten a 7. kerületben. Órarendünk a kis létszámú, maximum 4 fős edzések miatt rugalmas. Ha szeretnél jönni edzeni, további információkat ITT találsz!
 

Ha már rudazol, és otthoni gyakorláshoz keresel segédanyagot, a Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket Neked alkottam meg.

http://www.poleheaven.hu/rudsport_konyv


 

Share:

Megtekintve: