Rúdtánc oktatás Budapesten –8 tipp, hogyan válassz számodra megfelelő stúdiót (2.rész)

Ha már eldöntötted, hogy kipróbálod a rúdtáncot, és végeztél némi kutatást az interneten, láthattad, hogy Budapesten rengeteg rúdtánc stúdió közül választhatsz. A bőség zavarában sokszor előfordul, hogy az ember inkább nem dönt, vagy jó pár helyre ellátogat, mire megtalálja az igazit.
Mi lenne, ha már azonnal a számodra legjobb helyre érkeznél? Ahová ha belépsz, azt mondod magadban, hogy: IGEN, itthon vagyok.

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. május 28.

G yűjtöttem 8 fontos tényezőt, mire figyelj, amikor stúdiót választasz. Az első 5 pontot az előző bejegyzésemben tudod elolvasni, amit EZEN a linket érsz el.

 
Most nézzük meg a maradék hármat. Amennyiben végigmész a pontokon, biztos vagyok benne, hogy megtalálod a számodra tökéletes stúdiót.
 
6. Rúdtánc oktatás Budapesten – Oktatók
Egy stúdió nem a felszereltségétől lesz kiemelkedő. Természetesen az eszközök, a környezet is fontos, de kiváló, képzett oktatók nélkül nem lesz sikeres.
A rúdtánc egy kőkemény, az egész testet megterhelő sport, ezért komoly sérülések veszélyét is magában hordozza, amiknek a rehabilitációja igen hosszú ideig húzódhat, így mindenképpen tájékozódj az oktatók képzettségéről. Ennek könnyen utána járhatsz, hiszen a legtöbb stúdió honlapján feltüntetik, hogy az adott oktató milyen végzettséggel rendelkezik, ezen kívül fotót is szoktak feltölteni az edzőkről, így a kötelező körök után már szimpátia alapján tudsz választani.

A Heaven oktatóit itt tudod meglesni: http://www.poleheaven.hu/oktatok

Összességében egy jó rúdsport edző fontos ismérvei:
- Magas szintű szakmai tudással és felkészültséggel rendelkezik, tehát álmából felkeltve is ismeri az emberi testet és a rúdtánc gyakorlatokat. Egy előre kialakított szintrendszer alapján dolgozik, ami biztosítja azt, hogy biztonságos és következetes legyen az oktatásod. Amennyiben olyan stúdiót / oktatót találsz, ahol nem használnak ilyesmit az oktatás során, azt javaslom, kutakodj tovább.
- A tudását nem csak bemutatja, hanem képes azt átadni másoknak is, tehát el tudja neked magyarázni logikusan, hogy mit, miért és hogyan szükséges csinálnod ahhoz, hogy kivitelezd a gyakorlatot. Én azt vallom, nem létezik olyan, hogy valakinek valamit nem lehet megtanítani. Olyan van csak, hogy az adott edző valamilyen oknál fogva nem képes rá.
- Empatikus, természetéből fakadóan tudja, hogy az adott egyénnel hogyan szükséges kommunikálni. Mindenki más típusú ember, ezért mással lehet motiválni. Az edző feladata az, hogy megtalálja a TE „nyomógombodat”.

7. Rúdtánc oktatás Budapesten – Felszereltség
Ezt bontsuk két részre.
Egyfelől, ami a legfontosabb, hogy komfortosan érezd magad. Ehhez hozzá tartozik, hogy rend és tisztaság van mindenhol, van minden, amire alapvetően az edzés előtt, alatt és után szükséged lehet. A teljesség igénye nélkül: tiszta zuhanyzó és mosdó, elegendő WC papír, kézmosó szappan, tiszta törölköző, papír zsebkendő, hajgumi (az mindig otthon marad), ragtapasz, tiszta rúdtörlő rongy, illetve magnézia (utóbbi kettőt sok helyen magaddal kell vinned). Ha nagyon megéheznél, valamilyen gyors lehetőség az energia pótlásra (rágcsálni való, szőlőcukor, csoki, fehérje szelet stb.).
Másfelől nagyon fontos az is, hogy az edzésen használt eszközök szintén megfelelő állapotban legyenek. A rúd és amennyiben van légtorna eszköz, azok is biztonságosan legyenek rögzítve. Legyen elegendő és  tiszta matrac nyújtáshoz, erősítéshez. Továbbá, amit kezdőként még valószínűleg nem fogsz használni, de később szükséged lesz rá, az a megfelelő méretű és minőségű érkező matrac.

8. Rúdtánc oktatás Budapesten - Közösség
Szintén egy fontos tényező, hogy milyenek az edzőtársak. A rudas közösség alapvetően egy befogadó társaság, így ezzel a részével nem szokott probléma lenni. Az eddigi pályafutásom alatt mindenütt azt tapasztaltam, hogy a lányok segítik egymást, az újak beilleszkedését is. A kérdés ilyenkor már csak az, hogy maga a légkör, az értékrend, a stílus, ami egy stúdió sajátja, az a tied-e vagy sem.
 
Amennyiben szeretnél a Heaven csapat tagja lenni, katt a linkre:
Jelentkezem!

Ha kérdésed lenne, akkor várom üzeneted a blog@poleheaven.hu e-mail címen.

Share:

Megtekintve: