Rúdtánc oktatás Budapesten –8 tipp, hogyan válassz számodra megfelelő stúdiót (1.rész)

Ha már eldöntötted, hogy kipróbálod a rúdtáncot, és végeztél némi kutatást az interneten, láthattad, hogy Budapesten rengeteg rúdtánc stúdió közül választhatsz. A bőség zavarában sokszor előfordul, hogy az ember inkább nem dönt, vagy jó pár helyre ellátogat, mire megtalálja az igazit.
Mi lenne, ha már azonnal a számodra legjobb helyre érkeznél? Ahová ha belépsz, azt mondod magadban, hogy: IGEN, itthon vagyok.

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. május 21.

G yűjtöttem neked 8 fontos tényezőt, hogy mire figyelj, amikor stúdiót választasz. A mostani bejegyzésben az első ötöt fogom ismertetni veled.
 

1. Rúdtánc oktatás Budapesten – A megfelelő helyszín kiválasztása
Az első és legfontosabb, amikor valaki nekiáll keresni, hogy hol van a közelében rúdtánc stúdió. Én személy szerint egy igen kényelmes ember vagyok, így elképzelhetetlennek tartom azt, hogy edzésre, fodrászhoz, körmöshöz stb. hosszú időt utazzak, így amikor új dolgot keresek, azokat a találatokat részesítem előnyben, amelyek vagy a lakásomhoz, vagy a munkahelyemhez közel esnek.
Neked hatalmas szerencséd van, mert létezik egy szuper rúdtánc stúdió kereső a Rúdvilág oldalán, ahol nem csak azt állíthatod be, hogy közel legyen hozzád, hanem egyéb más fontos tulajdonságok alapján is szűrhetsz. A keresőt ezen a linken tudod elérni. Mi Budapest 7. kerületében várunk Téged sok szeretettel!
 

2. Rúdtánc oktatás Budapesten – Közösségi kommunikáció
A mai világban, ahol internet használata nélkül egy lépést sem teszünk, nagyon fontos, hogy egy vállalkozásnak legyen egy mindig aktuális weboldala.
Veled is megtörtént már az, hogy valahová azért nem mentél el, mert nem volt / nem tetszett a weboldal? Vagy éppenséggel nem találtál rajta megfelelő információt, esetleg túl sokat, és nem volt sem időd, sem kedved végigolvasni?
Szerintem nagyon jó taktita az, ha megnyitod a hozzád közel eső stúdiók weboldalát, és első ránézésre már tudsz is szűrni. A következő szűrő lehet a Facebook és Instagram oldal is. Van-e a stúdiónak, ha van, milyen sűrűn posztolnak, a posztoknál milyen a kommunikáció, vannak-e lájkok, hozzászólások, vélemények, stb.
Minket az alábbi helyeken találsz meg:

3. Rúdtánc oktatás Budapesten – Ár-érték arány
Első ránézésre hatalmas különbségek lehetnek a rúdtánc oktatás áraiban.
Amit mindenképpen nézz meg, hogy az adott stúdióban milyen hosszúak az órák. Sok esetben előfordul, hogy csupán azért kerül kicsivel többe az órajegy vagy bérlet, mert az adott stúdió hosszabb órákkal dolgozik. Nem mindegy, hogy 60, 75 vagy 90 perces egy alkalom. 10 alkalom esetén ez 300 perc különbség is lehet. A legjobb taktita erre, ha percre osztod le az árakat, és úgy hasonlítod össze.
Fontos tényező még az ár-érték arány meghatározásához, hogy hányan vannak átlagosan egy csoportban. Nagyon nem mindegy, hogy 3, vagy 11 emberrel kell osztoznod az edzőn. A Heaven 60 perces óráin a maximális létszám 4 fő (1 fő / rúd), így háromszor annyi figyelmet kapsz, 3-4 fős órára szóló órajegyeink pedig csupán 10-20%-al magasabbak a környező stúdiók árainál.

4. Rúdtánc oktatás Budapesten – Óratípusok
Mindenkinek más a stílusa, a motivációja és a célja. A kérdés az, hogy TE mit szeretnél?
Ha főleg nőciskedni, akkor részesítsd előnyben azt a stúdiót, ahol kifejezetten erre specializálódtak. Ha keményen szeretnél edzeni, netán versenyezni, akkor egy rúdsportra szakosodott iskolát válassz. Ha pedig a művészi vonal érdekel jobban, erre is találsz megfelelőt Budapesten.
Érdemes még megnézned, hogy egyéb, a rúdhoz köthető mozgásformák / kiegészítő órák vannak-e az órarendben, illetve maga az órarend, az órák eloszlása és kezdő időpontjai megfelelnek-e számodra. Nálunk ezek az óratípusok vannak: rúdsport, exotic rúdtánc, nyújtás, erősítés, kezdő akrobatika, légtorna (karika).

5. Rúdtánc oktatás Budapesten – Létszámstop, bejelentkezés
Szerencsére a legtöbb stúdióban már odafigyelnek arra, hogy ne legyen tömeg, emiatt pedig előzetes bejelentkezés szükséges az órákra. Személy szerint a max. 2 fő/rúd megoldást találom elfogadhatónak. Ezt is érdemes megnézni, amennyiben van róla előzetes információ.
Fontos még az is, hogy bármikor be tudj jelentkezni az edzésre, vagy ha mégsem tudsz részt venni, akkor tudd jelezni. Érdemes megnézned, hogy az edzésre a be és lejelentkezést legkésőbb mikor tudod megtenni. Tapasztalataim alapján kijelentkezni általában kezdés előtt 24 órával van lehetőséged, bejelentkezni pedig ha van hely, akkor általában az óra kezdete előtt pár perccel is.
 
A következő bejegyzésben megnézzük a maradék 3 tényezőt is.

2.rész

Ha pedig plusz motívációra lenne szükséged, nézd meg egy előző bejegyzésem arról, hogy miért érdemes kipróbálnod a rúdtáncot. Amennyiben kedvet kaptál, akkor mi Budapesten a 7. kerületben, a Wesselényi utcától pár percre várunk Téged sok szeretettel!
 
Amennyiben kérdésed lenne, várom üzeneted a blog@poleheaven.hu e-mail címre.

Share:

Megtekintve: