Rúdtánc gyakorló óra (1. rész)

Káoszba fullad a gyakorló edzésed? Nem tudod, hogyan lehetne hatékonyan kihasználni az időt? Egyáltalán hogyan állj neki? Jó-e neked a gyakorló óra?
 

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. november 26.

N em tudom, te hogy vagy vele, de én az a fajta rudas voltam mindig is, akinek egy-egy elem tökéletes kivitelezéséhez sokszor órák kellettek.
 

Hiába mondták el, hiába értettem meg, a testem és az agyam totál külön működött. Volt, hogy valamit 100-szor is el kellett próbálnom ahhoz, hogy rendesen meg tudjam csinálni.
Rengeteg esetben ültünk össze a lányokkal, hogy akkor gyakoroljunk együtt, de a legtöbbször teljesen mást csináltunk, mint amit kellett volna. Elfotóztuk, elnevetgéltük az időt, vagy csak szimplán kihagytuk azt, amit ténylegesen kellett volna gyakorolni, mert féltünk tőle tanári segítség nélkül. Sokan járnak ugyanígy.

Hogyan lehetne hatékonyan és biztonságosan gyakorolni? Mi a megoldás?

Egyáltalán nem mindegy, hogy miért akarsz gyakorolni egy rúdtánc elemet. Félsz tőle, vagy elvileg tudod minden lépését, de mégsem sikerül, vagy csak láttál valamit, és szeretnéd megtanulni? A következő részben majd ezeket fogjuk megnézni, hogy az egyes esetekben mi a legjobb megoldás, de haladjunk sorjában.

Rúdtánc gyakorló óra – Hogyan álljak neki, mit csináljak?
Mivel gyakorolni szeretnél, így azt gondolom, tisztában vagy vele, hogyan is kell egy edzést felépíteni. Ha nem vagy biztos magadban, akkor ITT találsz hozzá segítséget

 
Az, hogy mit gyakorolj, előre tervezd el. Ne akarj egyszerre mindent IS. Én azt javaslom, hogy egy 60 perces gyakorló órára 3-4 elemnél többet ne tervezz be magadnak.

Ha bizonytalan vagy, kérj segítséget az edződtől, hogy pontosan mik azok a rúdtánc gyakorlatok, amikre jobban rá kellene feküdnöd. Nálunk a Heavenben mindenkinek van saját, vezetett edzésnaplója, ami alapján mindig tudja, hogy mit kellene fejlesztenie. Ha neked is van ilyened, akkor haladj az alapján.

Mindig dokumentáld az edzésed, vedd fel videóra amit csinálsz. Nagyon sokat fog segíteni, hogy vissza tudod nézni, hol hibáztál. Ha meg pont ráéreztél, és sikerült? Akkor kezdheted is feltölteni az instára.

Rúdtánc gyakorló óra - Mi az, amit NE csinálj?
Van az a nap, amikor az ember lánya felkel, és alig bírja magát rávenni arra, hogy egyáltalán csak úgy szimplán kikeljen az ágyból, nem hogy edzeni menjen. Én azt vallom, hogy ilyenkor KELL összeszedned magad, és elmenni órára. Mindenki más. Van, akinek ilyenkor inkább egy csoportos óra a jobb választás, de van, amikor pont az kell, hogy magadban legyél. A lényeg, hogy kezdj el csinálni valamit!

Legyél kitartó, ne add fel az első sikertelen próbálkozás után, hiszen pont azért álltál neki gyakorolni, mert nem megy, viszont tudd, hogy hol a határ. Rengeteg sérülést lehet szerezni akkor, ha túlgyakorolsz valamit.

Amennyiben neked könnyebb úgy gyakorolni, hogy van veled valaki, kérd meg az edzőtársad, hogy tartson veled, viszont ilyenkor ne essetek a fun rudazás „hibájába”.
Tudod, az az amikor csak úgy elszórakoztatjátok magatokat. Nincs azzal sem gond, de arra beszéljetek meg külön időpontot. Ha valóban ki akarod gyakorolni az adott rúdtánc elemeket, amik nem mennek, ahhoz fegyelem szükséges.
 
Ne kapkodj, ne rohanj, mert abból szintén sérülés lesz.
 
Folytatáshoz KATT IDE!
 

Szeretnél nálunk gyakorolni? Akkor Facebook üzenetben tudsz gyakorló óra időpontot foglalni.

Ha pedig az otthoni gyakorláshoz keresel segédanyagot, a Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket Neked találták ki.
http://www.poleheaven.hu/rudsport_konyv

 
Ha pedig szeretnél csatlakozni egy szuper rúdtánc órához, akkor Budapesten a 7. kerületben várunk Téged. Infókért KATT IDE!

Share:

Megtekintve: