Rúdtánc férfiaknak – Pasik a rúdon? Létezik ilyesmi?

Korábban már volt szó arról, hogy a rúdtánc, vagy nevezzük rúdsportnak, rúdfitnessnek, nem csupán a nők kiváltsága. Egyre több és több férfi választja ezt a gyönyörű sportot.

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. augusztus 6.

A rúdtánc / rúdfitness / rúdsport gyakorlatilag a tánc, a torna és az akrobatika keveréke. Senki sem néz furán egy férfi táncosra vagy artistára, illetve egy férfi tornászra sem. Teljesen elfogadott a hétköznapokban. A rúdtánc esetében még “küzdünk” az előítéletekkel, de egyre több és több férfival találkozni a rúdtánc stúdiókban, és ne lepődjünk meg azon sem, ha az edzők között is találunk férfi neveket.
De miért dönt valaki férfiként a rúdfitness mellett?


Rúdtánc férfiaknak – Erő és állóképesség
A rúdtáncot nyugodtan sorolhatjuk a saját testsúlyos edzések közé. Mivel rengeteg különböző rúdfitness gyakorlat létezik, amiket sok esetben több lépésben, egymás után tudunk kivitelezni, így az erővel egyidejűleg az állóképesség is fejlődik.
 
Rúdtánc férfiaknak – Definiált izmok
Ha hatalmas izmokra vágysz, akkor irány a konditerem. A rúdsport segítségével egy egészséges, mégis izmos alkatot építhetünk magunknak. A sport jellegéből fakadóan főleg a felsőtest izmait edzzük, természetesen az alsótest is dolgozik, viszont férfiak esetében javasolni szoktam kiegészítő edzést is a rúdfitness mellé. Ez lehet bármi, ami az alsótestet kellően megterheli ahhoz, hogy ne “spongyabob” alkatunk legyen.

Rúdtánc férfiaknak – Látványos erőelemek
A legtöbb esetben ez a fő oka annak, ha valaki férfiként a rúdsport mellett dönt. Rengeteg gyakorlat létezik; erőemelések, dobások, átfogások, szaltók, kitartott elemek stb.
Személyes kedvencem Evgeny Greshilov. Nekem ő az, akit a rúdon látva a férfierő jut eszembe.
Itt egy szuper video róla, szerintem nézd meg.

 
Rúdtánc férfiaknak – Miben más egy férfi edzése?
Az edzések során törekszem arra, hogy a férfiakat férfiként kezeljem, így a meglévő szintrendszer módosított változatával dolgozom. Kihagyjuk a nőcis elemeket, és az erőelemekre, illetve azok előkészítésére fókuszálunk.

Rúdtánc férfiaknak – Zavarja a nőket, ha pasik is vannak az órán?
Véleményem szerint az edző felelőssége az, hogy a csajok jól érezzék magukat akkor is, ha férfiak is részt vesznek az edzésen. Járnak hozzánk pasik rúdsportra, nyújtásra, karikára, és tapasztalatom alapján a nők kifejezetten élvezik a férfienergia jelenlétét.
Nőként mókás látni azt, hogy mennyire különbözőek vagyunk. Amíg mi egy-egy erőelemmel hetekig, hónapokig küzdünk, addig a férfiak pár óra alatt könnyen megcsinálják, viszont rengeteget tudnak szenvedni azokkal az elemekkel, amihez a bőr tapadását használjuk, vagy nagyobb mozgástartomány szükséges.
 
Mindent összevetve szerintem minden csajos közösségnek jót tesz egy-két pasi. Sokat tanulhatunk a másik nemről, a hozzáállásról, a közös munkáról. Ha férfiként szeretnél rúdsportra járni, akkor a Heaven kapui a számodra is nyitva állnak.
 
Ha szeretnél bekapcsolódni az óráinkra, akkor Budapesten, a 7. kerületben várunk Téged sok szeretettel. Információkért katt ide!

Ha pedig az otthoni gyakorláshoz keresel segédanyagot, a Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket Neked találták ki.
http://www.poleheaven.hu/rudsport_konyv


Kérdésed lenne? Várom üzeneted a blog@poleheaven.hu e-mail címre.

Share:

Megtekintve: