A rúdtánc hatásai – Tényleg annyira jó, mint mondják? (2. rész)

Rengeteg oka van annak, ki miért fog bele, miért látogat el egy számára szimpatikus rúdtánc stúdióba.

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. július 9.

E dzőként mindig megkérdezem, ha új ember érkezik hozzám, hogy miért jött? Miért pont ezt választotta? A válaszok legtöbbször a következőek:

1.Szeretnék lefogyni
2. Szeretnék izmosodni
3. Szeretnék hajlékonyabb lenni
4. Szeretnék nőiesebb lenni
5. Szeretnék valami nem hétköznapi sportot kipróbálni
 

Rengeteg okot tudnék még felsorolni, amit az évek során hallottam. Egyetlen közös van mindenkiben, akivel eddig találkoztam. Ez pedig nem más, mint az, hogy változtatni szeretnének az addigi életükön.

Az előző bejegyzésben megnéztük az első két pontot, most következzen a többi.

A rúdtánc hatásai – Szeretnék hajlékonyabb lenni
 
Ha csak hajlékonyabb szeretnél lenni, nem kell feltétlenül rúdtánc órára járnod. Egy normál nyújtás vagy jóga óra is tökéletesen megfelelő számodra, de itt jön a de.
Abban az esetben, ha rúdtáncra jársz, nem csak hajlékonyabb, hanem erősebb is leszel. Ez a sport amellett, hogy növeli a mozgástartományt,  fejleszti az erőt és állóképességet is, így két legyet üthetsz egy csapásra.
Ugye neked is könnyebb lenne az életed, ha különösebb megerőltetés nélkül tudnád felcipelni a karton vizet a harmadikra?
 
A rúdtánc hatásai – Szeretnék nőiesebb lenni
 
A füstös bárokból induló rúdtánc mára már egy kőkemény sporttá fejlődött.
Manapság már férfiak is megfordulhatnak, és meg is fordulnak egy rúdsport órán, sőt, a versenyeken is van számukra külön kategória, de alapvetően még mindig a nők sportja. Maga a közeg, a gyakorlatok (jellemzőek a terpeszek, a spárgák, a táncos mozdulatok) mind-mind nőies energiákat mozgatnak.
Neked férfi vagy női energia jut eszedbe ezekről a szavakról? Tánc, hajlékonyság, koreográfia, lágyság, könnyedség.
 
A rúdtánc hatásai – Szeretnék valami nem hétköznapi sportot kipróbálni
 
Neked mi jutott először eszedbe, amikor megláttál egy profi rúdtánc gyakorlatsort? Nekem az, hogy ezt mégis hogyan és miként, és amúgy is, hogy marad fent a rúdon a versenyző. De tényleg, hogyan csinálja?
A rúdtáncot bátran sorolhatjuk az akrobatikus és látványsportok közé is. Egyre többen és többen próbálják ki ezt a gyönyörű sportot. Jelenleg aranykorát éli a rúdtánc, tehát gyakorlatilag mondhatjuk azt is, hogy kezd hétköznapi sporttá válni. Mindeközben pedig az, amit az órákon csinálunk, tényleg nem hétköznapi. Furcsa kettősség, mindenesetre az biztos, hogy egy rudas fotó / videó mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Egy előző bejegyzésemben felsoroltam 10+1 okot arra, hogy miért érdemes elkezdeni a rúdtáncot. Ha lemaradtál róla, IDE kattintva megtekintheted.

Ha szeretnél bekapcsolódni az óráinkra, akkor Budapesten a 7. kerületben, a Wesselényi utcától pár percre várunk Téged sok szeretettel!
Érdekelnek a részletek!

Ha pedig az otthoni gyakorláshoz keresel segédanyagot, a Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket Neked találták ki.
http://www.poleheaven.hu/rudsport_konyv

Kérdésed lenne? Várom üzeneted a blog@poleheaven.hu e-mail címre.

Share:

Megtekintve: