A rúdtánc hatásai – Tényleg annyira jó, mint mondják? (1. rész)

Rengeteg oka van annak, ki miért fog bele, miért látogat el egy számára szimpatikus rúdtánc stúdióba.

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. július 2.

E dzőként mindig megkérdezem, ha új ember érkezik hozzám, hogy miért jött? Miért pont ezt választotta? A válaszok legtöbbször a következőek:

1.Szeretnék lefogyni
2. Szeretnék izmosodni
3. Szeretnék hajlékonyabb lenni
4. Szeretnék nőiesebb lenni
5. Szeretnék valami nem hétköznapi sportot kipróbálni
 

Rengeteg okot tudnék még felsorolni, amit az évek során hallottam. Egyetlen közös van mindenkiben, akivel eddig találkoztam. Ez pedig nem más, mint az, hogy változtatni szeretnének az addigi életükön.

A mostani bejegyzésben az első két okot fogjuk megnézni.

A rúdtánc hatásai – Szeretnék lefogyni
 
Megfelelő étrend mellett a rúdtánc egy remek eszköz a fogyáshoz. Gyakorlatilag bármilyen mozgás, amit beiktatsz az életedbe, elősegíti azt, hogy megszabadulj a felesleges kilóktól.

De mégis miért jobb a rúdtánc, mint bármi más? A válasz erre az, hogy megunhatatlan. A gyakorlatok sora végeláthatatlan, a mai napig vannak újabb és újabb gyönyörű elemek, amiket ráadásul még kombinálhatsz is, így mindig van kihívás és természetesen sikerélmény is.

Az sem probléma, ha több, mint 10 kiló súlyfeleslegtől szeretnél megszabadulni. Fokozatosan haladunk, egymás után jönnek a szebbnél szebb, nehezebbnél nehezebb elemek.
Egy előző bejegyzésemben Klári, az egyik tanítványom mesélt az ő útjáról. Ha szeretnél egy hiteles forrást, ezen a linken megtalálod az interjút.
 

A rúdtánc hatásai – Szeretnék izmosodni
 
Neked is ismerős az, amikor diétázol rendületlenül, mennek le a kilók, de mégsem azt látod a tükörben, amit szeretnél? Már megvan az áhított súly, fel tudod venni azt a csinos motivációs ruhát, amit hónapokkal ezelőtt vettél, aztán belenézel a tükörbe, és mégsem úgy áll, ahogy te azt gondoltad?

Vagy éppen ellenkezőleg, egyszerűen képtelen vagy magadra szedni pár kilót, pedig eszed a csokit, a sütit, a pizzát, és mindent, amitől mások híznak. Te pedig még mindig azt látod a tükörben, hogy kilátszanak a bordáid, a karod pedig olyan, mint egy pálcika és ráadásul a hasad is befelé horpad.

Ha ismerősek a fenti „tünetek”, van egy jó hírem. A rúdtánc erre is megoldást nyújt neked. Itt is érvényes, hogy megfelelő étrend mellett a rúdtánc segítségével elérheted, hogy egészséges, nőies, mégis izmos, tónusos alakkal büszkélkedj, és bátran sétálj végig a strandon az új bikinidben.

A következő bejegyzésben megnézzük a maradék 3 pontot is: 2.rész
 
További olvasni valót találsz itt a blogon. Ha teljesen kezdő vagy, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a bejegyzést.

Ha szeretnél bekapcsolódni az óráinkra, akkor Budapesten a 7. kerületben, a Wesselényi utcától pár percre várunk Téged sok szeretettel!
Érdekelnek a részletek
 
Ha pedig az otthoni gyakorláshoz keresel segédanyagot, a Rúdsport elemek a gyakorlatban könyveket Neked találták ki.
http://www.poleheaven.hu/rudsport_konyv

Kérdésed lenne? Várom üzeneted a blog@poleheaven.hu e-mail címre.

Share:

Megtekintve: