10 ok, amiért érdemes kipróbálni a rúdtáncot, rúdsportot

Régóta foglalkoztat, hogy kipróbáld a rúdtáncot, rúdsportot?

Íme 10+1 ok, ami után azonnal regisztrálni fogsz az első órádra.

Kozák-Bartos Kriszta

Kozák-Bartos Kriszta

2018. február 26.

1. Miért ne?

Ha már megfordult a fejedben az, hogy ellátogatsz egy edzésre, tedd félre az összes félelmed. Hidd el, ugyanolyan, teljesen „hétköznapi”  lányok járnak az órákra, mint TE.

2. Nincs szükséged semmilyen előképzettségre.
A legjobb dolog, ami tényleg hihetetlen, de igaz. A szakmában elismert stúdiók egy előre felépített szintrendszer alapján tanítanak. Egymásra épülnek a gyakorlatok, így abban az esetben is sikereket érhetsz el, ha nem rendelkezel komoly sportmúlttal.

3. Minden alkalommal tanulsz valami újat, így gyakorlatilag megunhatatlan.
A gyakorlatok sora végeláthatatlan, a mai napig vannak újabb és újabb gyönyörű elemek, amiket ráadásul még kombinálhatsz is, így mindig van kihívás és természetesen sikerélmény is.

4. Növeli az önbizalmat.
A sport jellegéből fakadóan szükségszerű a minél rövidebb nadrág, és egy derekat, hasat szabadon hagyó felsőrész. Folyamatosan látod a tested, látod a fejlődést, miközben látod a többi lányt is, és idővel észreveszed, hogy mindenki küzd azért, hogy csinosabb, sportosabb legyen.

5. Egyszerre fejleszti az erő és állóképességet, növeli a mozgástartományt.
Ha nem célod erősödni és nyúlni, akkor is meg fog történni. Észreveszed a hétköznapokban, mennyivel könnyebb olyan apróságokat kivitelezni, mint felcipelni a karton vizet a harmadikra, vagy akár csak lehajolni egy elejtett szempillaspirálért.

6. A megszokott tükrös szelfik helyett igazán menő képekkel áraszthatod el az instád.
Ugye te is unod már az ezernyi tükrös szelfis fotót? Adsz neki egy szívecskét, de görgetsz is tovább. Viszont gondolj bele, mit szólnál egy rúdról lőtt fotóhoz? Megakadna rajta a szemed?

7. Szórakozva pipálhatod ki a heti edzést.
Csajok egymás közt. Azt hiszem nem kell elmagyarázni mit is jelent ez pontosan.
 
8. Nem kell lelkifurdalást érezned egy-egy csoki miatt.
A rúdtánc, rúdsport kőkemény testedzés. Nincs szükséged kockás hasra ahhoz, hogy gyönyörű elemekkel kápráztasd el magad,és a környezeted. Ráadásul a versenyeken sem azt nézik, hogy mennyire vagy leszálkásodva, így nyugodtan megeheted azt a csokit, ami most is a kezed ügyében van. ;)

9. A strandon nem csak a bikinid színét fogják megjegyezni.
Hanem a formás, nőies, de mégis izmos alakod. Ráadásul ha találsz egy „rudazásra alkalmas” jelzőtáblát, a figyelem garantáltan a tied.

10. Nem csak edzőtársakat, hanem akár barátokat találhatsz.
Mivel csoportosan edzünk, így előbb utóbb meg fogsz valakit szólítani az öltözőben, az edzés alatt, vagy után. Tapasztalatom alapján a „rudas közösség”  igen összetartó és segítőkész. Mi tudna a legjobban összehozni két lányt, mint a közös élmények?

+1 Olyan erős lehetsz, mint a pasik
Neked is szokott problémát okozni a vizes palack vagy akár egy nutellás üveg kinyitása? Ezek után nem fog. Hihetetlen gyorsasággal fog erősödni a tenyered is, így nem kell segítséget kérned, ha vágysz valamire, amihez egy kupakon keresztül vezet az út.  
 
Ha meghoztam a kedved a rúdsporthoz, akkor várunk Téged sok szeretettel Budapest 7. kerületében, a Wesselényi utcától nem messze.
További információk ITT!

Share:

Megtekintve: